Hemispheres
Abonneren

Abonneren op nieuwe artikelen

Reageren?

Het reactieformulier heb ik vanwege spam verwijderd maar je weet me toch wel te vinden, toch?

Ghost - Prequelle

Meestal trek ik me niet zoveel aan van wat anderen over een plaat schrijven. Ik weet per slot van rekening wie het schrijft, hoe ze schrijven en waar ze van houden dus ik weet ongeveer wat ik kan verwachten. Meestal gebruik ik die schrijfsels op z’n hoogst informatief om ongeveer in te kunnen schatten wat voor muzikaal vlees ik  in de kuip heb. Maar soms is het de combinatie van schrijfsels van verschillende mensen waardoor bij mij belletjes gaan rinkelen. En dat was het geval bij Ghost. Want over deze band las ik verschillende dingen, variërend van “wereldband” tot “té mainstream”. En dát, gecombineerd met wié wát schreef, leidde ertoe dat ik dacht: ”dat Ghost (waar ik me nog nooit in had verdiept), dat zou wel eens wat voor mij kunnen zijn”.  En warempel, die redenering blijkt te kloppen. Het is nu Juni en ik denk niet dat er dit jaar nog een plaat gaat uitkomen die voor mij Judas Priest van het predicaat “maker van de plaat van het jaar” gaat beroven - ook Ghost niet - maar een stevige concurrent is het wel.
Ik vind het circus eromheen (met die beschilderde gezichten en die pakjes uit opa’s verkleedkist) enigszins lachwekkend maar ik hoef er niet naar te kijken, ik hoef er alleen maar naar te luisteren en dat zal ik nog vaak doen.

Overigens, tussen de reacties stonden ook reacties van gasten die…eeehhh…niet blij waren met de programmering van het Dynamo Metal Fest. Ik begrijp die diehard metal liefhebbers wel, zeker op basis van déze plaat van “Ghost”. Ik ben ook hun eerste plaat  “Opus Eponymous” eens gaan luisteren, dat is ook niet heel erg metal maar deze laatste is veel gelikter en zelfs proggier dan die eerste schijf dus wat Ghost daar op dat DMF komt doen weet ik ook niet maar dat vraag ik me bij “Leprous” en “Sons of Apollo” ook af. Maar goed, mij zal dat verder een rotzorg zijn, want ik heb er weer een top-schijf bij

 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Diverse linkjes
Oud weblog Millstreet Blues

Mijn Facebook pagina

Website Bon Scotch

3 Horns music Site van m'n broer Hans, componist, arrangeur, dirigent en muziekdocent

HBL Fotografie Hannie Berkers, schoonzus, fotografe

BLAST Blues Promotion