Hemispheres
Abonneren

Abonneren op nieuwe artikelen

Reageren?

Het reactieformulier heb ik vanwege spam verwijderd maar je weet me toch wel te vinden, toch?

Ghost - Opus Eponymous

 


Deze eerste plaat van Ghost is heel anders dan het onlangs verschenen “Prequelle”. Niet beter of slechter (daar ben ik nog niet uit en daar kom ik waarschijnlijk ook niet uit, is ook helemaal niet boeiend) maar…eeehhh…anders. Rauwer en donkerder. Ik wilde eerst schrijven “sinister” maar dat is het niet, daarvoor is de stem van die zanger toch te vlak en de koortjes te lief. Tja, dan kun je je gezicht wel beschilderen en een mijter opzetten maar sinister ben je wel (Ozzy is dat bijvoorbeeld wel, vooral op de eerste LP van Black Sabbath) of dat ben  je niet (die zanger die zich van allerlei schuilnamen bedient is dat niet).

Maar goed, ik ben om en voor beide platen val ik op een of andere maar verschillende manier. En - eerlijk is eerlijk – dat ik die platen überhaupt ben gaan checken ligt aan negatief commentaar op Facebook over de programmering van Ghost op het Dynamo Metal Fest te Eindhoven. Dat, gecombineerd met lovende verhalen van anderen, deed mij besluiten: “Dát moet ik horen!” Bedankt dus daarvoor


Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Diverse linkjes
Oud weblog Millstreet Blues

Mijn Facebook pagina

Website Bon Scotch

3 Horns music Site van m'n broer Hans, componist, arrangeur, dirigent en muziekdocent

HBL Fotografie Hannie Berkers, schoonzus, fotografe

BLAST Blues Promotion