Hemispheres
Abonneren

Abonneren op nieuwe artikelen

Reacties
Soup@De pul, Uden - 12 Mei 2018

Binnen twee weken tijd twee bands uit Noorwegen die zich noemen naar soep. De band van vanavond letterlijk want de band heet "Soup". Het heeft een tijdje geduurd voordat ik ze ben gaan luisteren want – eerlijk is eerlijk – de naam "Soup" lokte mij nou niet bepaald hun richting uit.
Deze Noorse band heeft zeker muzikale raakvakken met die andere Noorse band want beiden klinken ze op z'n tijd behoorlijk...eeehhh...weids. Of dat met het weidse Noorse landschap te maken heeft weet ik ook niet.
Weidse muziek met breed uitwaaierende gordijnen van geluid. Ik spreek hier bewust niet van muren want tegen muren loop je te pletter (behalve Harry Potter) maar de geluidsgordijnen van Soup nemen je juist op. Ik werd er helemaal in mee gezogen en om me heen zag ik dat bij meerdere personen. Alice Switser gebruikte het woord "meeslepend". Dat woord past prima. En de – meestal – lange nummers bouwden ook mooi naar een climax toe.

Overigens, dit was mijn eerste concert in de nieuwe kleine zaal van De Pul. Telkens als ik in het verleden de ‘grote’ zaal binnen ging keek ik even de bijbehorende kroeg in en dacht dan bij het zien van de anderhalve paardenkop die daar binnen zat: "Wat zonde van al die ruimte!" Nou, dat dachten ze bij De Pul blijkbaar ook want de ruimte is verbouwd en gepromoveerd tot "kleine zaal". Een aanwinst!

Wel vond ik het wat te hard voor zo’n kleine ruimte dus voor het eerst in jaren had ik m’n dopjes weer in. Want in een grotere zaal ga ik dan gewoon wat verder weg staan maar in deze kleine zaal sta je overál dichtbij.
Maar goed, zo kon ik wel mooi zien hoe een van de heren er lekker even bij ging zitten om wat geluidseffecten uit z’n setje pedalen te halen. Trouwens, indrukwekkend setje pedalen op het podium, knap dat ze daar wijs uit kunnen. Ik zou dan op het verkeerde pedaal trappen (of op een pedaal van iemand anders, of op het verkeerde moment, of erover struikelen of zo).

M
aar goed, geweldige avond gehad in een fijn zaaltje waar je gewoon je jas aan een kapstok kan hangen en even op het biljart kunt gaan zitten (dat vol lag met LP’s en CD’s en shirtjes, waardoor iemand aan mij kwam vragen wat die shirtjes kostten). Dat zaaltje was trouwens redelijk gevuld maar dat heb je nogal snel in een zaaltje met een capaciteit van 100 personen. Ik schat dat er zo’n 75 personen binnen waren.  In December in Ulft zien we wel of het op een groter podium in een grotere zaal ook overeind blijft. Ik denk van wel, ik heb er alle vertrouwen in.


Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Diverse linkjes
Oud weblog Millstreet Blues

Mijn Facebook pagina

Website Bon Scotch

3 Horns music Site van m'n broer Hans, componist, arrangeur, dirigent en muziekdocent

HBL Fotografie Hannie Berkers, schoonzus, fotografe

BLAST Blues Promotion