Hemispheres
Abonneren

Abonneren op nieuwe artikelen

Reacties
Rick Parfitt - Over and Out

Deze postuum uitgebrachte plaat was al gedeeltelijk klaar toen de man met de zeis net voor kerstmis 2016 roet in het eten kwam gooien. Maar handen werden ineengeslagen, en nu is de CD er toch.
En ja, als iemand na zo’n 50 jaar lid te zijn geweest van Status Quo een soloplaat maakt ga je toch vergelijken. Ik dus ook. Nou, daar kan ik kort in zijn: Deze plaat bevalt mij beter dan álles wat SQ de afgelopen 30 jaar heeft uitgebracht. Dat geldt voor de nummers maar zeker ook voor de zang. Die zang van Parfitt beviel mij bij SQ ook al beter dan dat dunne geneuzel van Francis Rossi. OK, je hoort wel dat Rick op deze plaat niet heel piep en/of fit meer is, het klinkt wat breekbaar, maar dat pakt verrassend goed uit. Muzikaal is het ook dik in orde en gelukkig is het geen SQ ripp-off geworden. Die SQ ripp-off is er al, namelijk het bandje waarmee Rossi momenteel aan het rondtoeren is. Het moge duidelijk zijn: Ik heb Parfitt niet alleen als zanger/muzikant hoger zitten dan Rossi maar ook als mens.

Heerlijk plaatje!Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Diverse linkjes
Oud weblog Millstreet Blues

Mijn Facebook pagina

Website Bon Scotch

3 Horns music Site van m'n broer Hans, componist, arrangeur, dirigent en muziekdocent

HBL Fotografie Hannie Berkers, schoonzus, fotografe

BLAST Blues Promotion