Hemispheres
Abonneren

Abonneren op nieuwe artikelen

Reacties
Mijn Pavlov plaat

Een aantal jaren geleden las ik een recensie van een verzamel CD van The Beach Boys getiteld “The Brother Years”. In die recensie werd beweerd dat als men aan mensen vroeg wat de beste plaat van The Beach Boys is dat men dan vaak als in een Pavlov reactie op de proppen zou komen met “Pet Sounds”.
Interessante bewering.
Ik deed drie dingen: Ik zocht op wat een ‘Pavlov reactie’ ook al weer was, luisterde “Pet Sounds” en luisterde die verzamel CD. Het gevolg was dat ik die CD aanschafte. Die CD bevat opnames van The Beach Boys van ná “Pet Sounds”, toen het zogenaamde genie “Brian Wilson” al definitief van het padje was. Hele mooie muziek, niet alle nummers zijn even sterk, maar dit nummer – titelnummer van “Surf’s  Up” uit 1971 en origineel bestemd voor “Smile”, de beoogde opvolger van “Pet Sounds”, die er decennia later pas kwam – is een juweel. En zonder die opmerking over die Pavlov reactie zou ik die CD nooit zijn gaan luisteren.
En wat die bewering betreft: ik denk dat die Pavlov stevig bijbeunt in allerlei lijstjes.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Diverse linkjes
Oud weblog Millstreet Blues

Mijn Facebook pagina

Website Bon Scotch

3 Horns music Site van m'n broer Hans, componist, arrangeur, dirigent en muziekdocent

HBL Fotografie Hannie Berkers, schoonzus, fotografe

BLAST Blues Promotion