Hemispheres
Abonneren

Abonneren op nieuwe artikelen

Reageren?

Het reactieformulier heb ik vanwege spam verwijderd maar je weet me toch wel te vinden, toch?

Ik wil het allemaal niet meer weten

Onlangs kwam Henriëtte er mee dat ze geïnteresseerd was in het dossier van mijn verblijf in het St. Annaziekenhuis in 2013. Dus daar belde ze heen. Uiteraard konden we dat krijgen maar dan moest ík dat zelf aanvragen. Dat klinkt logisch en is maar goed ook, dus zocht ik op internet de mogelijkheden op. Je kan een kopie van je medisch dossier opvragen én van het verpleegkundig verslag. Henriëtte wilde dat laatste, waarom dat is snap ik wel maar dat moet ze zelf maar een keer uitleggen.
Maar goed, dat verslag hebben we binnen en Henriëtte heeft het doorgenomen. Ik heb er alleen een paar kleine stukjes van gelezen. Veel is helemaal niet interessant, wat kan mij het bijvoorbeeld schelen of ik bij het ontbijt een witte of bruine boterham at. Er staan wel interessantere dingen in. Zo herinner ik me bijvoorbeeld wel dat ik waanideeën had maar dat ik dacht dat ik iemand dood gereden had wist ik niet. Verder concludeerde ik al snel dat ik het verder allemaal niet wil weten.
Maar door die interesse van Henriëtte in dat dossier realiseerde ik me wel het hoe ingrijpend die periode ook voor haar geweest moet zijn.
Bijvoorbeeld: een tijdje geleden schreef ik over mijn tijd bij Huize Padua dat ik het moment dat Henriëtte naar huis ging en ik daar achter bleef vaak zo moeilijk vond. Nu realiseer ik me hoe moeilijk het voor haar geweest moest zijn: alleen naar huis, thuis komen in een leeg huis dat voorlopig leeg blijft, alleen eten, de gevoelens van onmacht over wat er met mij allemaal gebeurde.
Een tijdje geleden – ik weet niet meer hoe we erop kwamen – hadden we het bij de  familie van Henriëtte over hoe ze mij toen in Juli 2013 in huis gevonden hebben. Het was maar een klein gedeelte van alles wat er gebeurd is maar voor mij was dat kleine beetje wel genoeg.
Ik heb besloten dat ik er verder niks meer over wil weten en dat ik genoeg heb aan de wetenschap dat elke ochtend de zon weer op gaat.


Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Diverse linkjes
Oud weblog Millstreet Blues

Mijn Facebook pagina

Website Bon Scotch

3 Horns music Site van m'n broer Hans, componist, arrangeur, dirigent en muziekdocent

HBL Fotografie Hannie Berkers, schoonzus, fotografe

BLAST Blues Promotion