Hemispheres
Abonneren

Abonneren op nieuwe artikelen

Reacties
Hoe muziek soms op z'n plek valt - deel 2

Weer een herinnering aan Huize Padua naar aanleiding van muziek. Maar waar in die van gisteren de wanhoop de boventoon voerde, voert in deze de hoop de boventoon.
Ergens aan het einde van 2013 op een Zaterdag ochtend:
Inmiddels was ik zover gevorderd dat ik weekenden naar huis mocht. Henriëtte kwam me dan op Zaterdag ochtend om 10 uur halen maar meestal was ik al ruim voor 9 uur klaar.
Een van de CD’s die ik daar had liggen was een CD van “Los De Abajo”, een uit Mexico afkomstig muziekgezelschap dat wij eerder op een festival in Bladel hadden ontdekt die een soort muziek spelen die ik ergens ‘Latin ska’ genoemd zag worden. Dat dekt de lading redelijk. Ik draaide die plaat vaak. Het eerste nummer van de plaat heet “Fiesta” en dit stukje uit het refrein bleef altijd hangen:

¡Fiesta! fiesta en la calle
¡Fiesta! toda la noche

(Feest! Feest in de straat
Feest! Heel de nacht)

Terug naar die Zaterdag ochtend: Als ik een uur van tevoren al klaar was om te worden opgehaald probeerde ik de tijd te doden met op en neer ijsberen over de gang. Die keer liep ik wat voor me heen te zingen. Ik dacht: “wat loop ik nou eigenlijk te zingen?” Het was dat stukje uit dat nummer.
En sindsdien staat dit nummer voor hoop, omdat ik in deze klote tijd een liedje liep te zingen over een straatfeest.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Diverse linkjes
Oud weblog Millstreet Blues

Mijn Facebook pagina

Website Bon Scotch

3 Horns music Site van m'n broer Hans, componist, arrangeur, dirigent en muziekdocent

HBL Fotografie Hannie Berkers, schoonzus, fotografe

BLAST Blues Promotion