Hemispheres
Abonneren

Abonneren op nieuwe artikelen

Reageren?

Het reactieformulier heb ik vanwege spam verwijderd maar je weet me toch wel te vinden, toch?

Gazpacho - Soyuz

Over het nieuwe album van Gazpacho las ik al het een en ander op mijn Facebook tijdlijn. Dat varieerde grofweg van “een van hun beste” tot “een van hun miste”. Als ik dat afzette tegen van wie welke reactie afkomstig was en die trend door trok verwachtte ik dat ík het een heel mooi album zou vinden.
En warempel, die redenering blijkt in dit geval te kloppen. Het heeft dezelfde dromerigheid/ambient-sfeer met mooie melancholieke melodieën van het eerdere werk (waar ik van hou) en mist het geëxperimenteer met Oost-Europese muziek (waar ik geen zin in heb) van een van de twee voorgangers (“Demon” of “Molok”, ik weet niet meer welke en ik zie geen noodzaak om het terug te luisteren). Verder doet er af en toe een soort digitaal nonnen- en /of paterskoor mee wat het een gewijde sfeer meegeeft. Kitsch? Jazeker maar af en toe heb ik daar zin in. Daarnaast vind ik de viool mooier in het totaalgeluid opgenomen terwijl ik die in het verleden nogal eens “er achteraf op geplakt” vond. Had ik net 10 minuten naar een nummer lopen (lopen? ja, Gazpacho maakt ideale wandelmuziek) luisteren, dacht ik “dat was mooi maar nu is het wel klaar”, kwam er ineens een viool uit het niets opdoemen.
OK, van dat klaaglijke stemmetje van Jan-Henrik krijg ik nog steeds na een half uur jeuk maar verder vind ik het prachtig. Ik ben benieuwd wat ze er Vrijdag in De Pul van bakken.Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Diverse linkjes
Oud weblog Millstreet Blues

Mijn Facebook pagina

Website Bon Scotch

3 Horns music Site van m'n broer Hans, componist, arrangeur, dirigent en muziekdocent

HBL Fotografie Hannie Berkers, schoonzus, fotografe

BLAST Blues Promotion