Hemispheres
Abonneren

Abonneren op nieuwe artikelen

Reageren?

Het reactieformulier heb ik vanwege spam verwijderd maar je weet me toch wel te vinden, toch?

Amorphis - Queen Of Time

Hier in huis wordt niet vaak met wenkbrauwen gefronst naar aanleiding van muziek die ik op heb staan. Niet vaak nee, Henriette is wel wat gewend, al vind ze mijn muziek soms ‘zenuwen-muziek’, maar goed, ik krijg van die salsa van haar ook wel eens  ‘de zenuwen’. Gefronste wenkbrauwen levert die muziek zelden op maar wel af en toe bijvoorbeeld als er gegrunt wordt. Dus bands als Opeth (van vóór “Heritage”), Amorphis en Wintersun (beide uit Finland, toeval?) leveren hier wel eens gefronste wenkbrauwen op. Och…ik ben het wel gewend. Ik ga me pas zorgen maken als er niet meer met wenkbrauwen gefronst wordt. Sorry als ik nu een beetje klink als dominee Gremdaat.

Wintersun en Amorphis bestaan allebei al langer maar leerde ik allebei de afgelopen jaren pas kennen en beiden verrasten ze me omdat ik het geweldig vond ondanks het feit dat het elementen bevat waar ik niet van hou, zoals grunten en schreeuw-zang. Ik was dan ook heel benieuwd naar nieuw werk van beide bands.

Nou, Wintersun stelde me vorig jaar danig teleur met hun opvolger van “Time I” uit 2012 maar Amorphis stelt me vandaag niet teleur met hun opvolger van “Under The Red Cloud” uit 2015. Ze vonden niet opnieuw het wiel uit (gelukkig niet zeg!). Het is de bekende mix van bombastische metal met afwisselend cleane zang, geschreeuw en gegrunt en folk invloeden. Alleen hoor ik – ter verhoging van het bombast-gehalte? – wat vaker een koor. En hoor ik daar nou een saxofoon? Dat had van mij dan weer niet gehoeven. Ik hou best van een lekker potje saxofoon maar ik kan ook best zonder en bij metal kan ik zelfs heel goed zonder.
Ook bevat de plaat weer iets waarvan ik eigenlijk niet hou dat nu juist héél goed uitpakt, namelijk gesproken woord maar hier pakt dat waarschijnlijk goed uit omdat ik er geen woord van versta, zal wel Fins zijn.
Maar, weer een plaat voor mijn lijstje in December. Dat er nog vele (oud of nieuw kan mij niet schelen) mogen volgen.

 


Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Diverse linkjes
Oud weblog Millstreet Blues

Mijn Facebook pagina

Website Bon Scotch

3 Horns music Site van m'n broer Hans, componist, arrangeur, dirigent en muziekdocent

HBL Fotografie Hannie Berkers, schoonzus, fotografe

BLAST Blues Promotion