Hemispheres
Thin Lizzy met Snowy White

Een tijdje geleden kwam Snowy White voor in een Facebook post van Alice Switser. We raakten aan de praat ( nou ja…’aan de praat’…je begrijpt wat ik bedoel) over de goede man. Zo hadden we het ook over z’n tijd bij Thin Lizzy. Dat we hem daar zo ‘niet zo op z’n plaats’ vonden en zo. En als ik de DVD die op de Loreley (Lang leve Rockpalast!) is opgenomen bekijk denk ik dat hij dat zelf ook vond. Het ongemak dat eruit spreekt als Phil of Scott in hun cliché Rock ’n’ Roll pose tegen hem aan komen leunen! Alsof hij denkt “wat ddé ik hier?” En deze bezetting komt er op de tweede (die blauwe) live plaat van Thin Lizzy – wat eigenlijk al een soort onofficiële afscheidsplaat is – bekaaid vanaf. Alle gitaristen behalve Snowy doen erop mee. Het zou me niet verbazen als dat z’n eigen keuze was.

Een paar jaar geleden zag ik ‘m in de Bosuil in Weert voor een handjevol mensen en ik dacht: “Ja wat dééd je daar eigenlijk bij Thin Lizzy?”

Maar de twee platen die hij met Thin Lizzy maakte kunnen dan wel niet tippen aan die met de bezettingen met Brian Robertson of Gary Moore, ze bevallen me een stuk beter dan wat er daarna met die vreselijke John Sykes verscheen (ik ben niet bepaald een fan van die ‘notenbreier’).
En op dit nummer van “Chinatown” hebben ze – zoals de titel aangeeft – ‘a good time’.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Diverse linkjes
Oud weblog Millstreet Blues

Mijn Facebook pagina

Website Bon Scotch

3 Horns music Site van m'n broer Hans, componist, arrangeur, dirigent en muziekdocent

HBL Fotografie Hannie Berkers, schoonzus, fotografe

BLAST Blues Promotion