Hemispheres
The Times They Are a Changin'

"The Times They Are A Changing"...Dat was onlangs het onderwerp van een aflevering van DWDD. 

Ja, dat kun je wel zeggen ja, dat tijden veranderen. In 1959 werd ik in deze boerderij aan de Schoolstraat 60 te Heeze geboren:

  

Deze foto is – te zien aan de bovengrondse leidingen – van vóór die tijd maar het pand zag er toen – in mijn herinnering - wel degelijk zo uit, alleen was er wat meer groen voor de deur. 

Maar ach..het pand is inmiddels verbouwd naar luxe woonboerderij en het stalgedeelte is een tijd winkel geweest onder de naam "Arnold's Zaadhandel". Mooi, want het stelde mij in de gelegenheid tot het volgende grapje: 

"Gerard, waar ben je geboren?" 

"In Arnold's zaadhandel" 

Maar ik ben er sinds 1968 niet meer geweest, daar heb ik ook geen behoefte aan want het pand is ingrijpend veranderd en het uitzicht op weilanden met koeien aan de achterkant is vervangen door een uitzicht op de woonwijk "De Nieuwe Hoeven" waar naast veel oorspronkelijke Heezenaren of nazaten daarvan ook heel veel wat 'wij' toen 'import' noemden wonen. Maar daar kijk ik inmiddels wat genuanceerder tegenaan. Veel van die 'import' Heezenaren zet zich meer in voor de gemeenschap dan veel 'echte' Heezenaren. Het veelvuldig gebruik van de quotes is trouwens niet toevallig. Zelf ben ik al weer 29 jaar 'import' Astenaar. Toen ik hier kwam wonen voegde een hier geboren en getogen neef mij toe dat ik nooit een 'écht' Astenaar zou worden. Toen vond ik dat een lullige opmerking maar inmiddels kijk ik daar wat anders tegenaan want een 'echte' Astenaar volgens de definitie van die neef zou ik niet eens wíllen worden, ik heb dat ook niet in me. Ik lijk op veel punten op ons pap maar zeker niet op dat gebied. 

Ook de wijk "de Engelse Tuin" waar ik van 68 tot 86 woonde is ingrijpend veranderd. Toen wij daar kwamen wonen was het een wijk in aanbouw die nog lang niet af was en waren er vele braak liggende veldjes. Daar kon je geweldig spelen want in het hoofd van dat spelende kind was zo'n braak liggend veldje soms een Amerikaanse prairie, soms een Afrikaanse savanne, soms een groot ondoordringbaar bos of wat dan ook. Inmiddels is de wijk af en volgebouwd en zijn er keurig aangeharkte speelveldjes. Best jammer eigenlijk voor de kinderen die er momenteel opgroeien want ik denk niet dat zo'n keurig speelveldje enige fantasie prikkelt. 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Diverse linkjes
Oud weblog Millstreet Blues

Mijn Facebook pagina

Website Bon Scotch

3 Horns music Site van m'n broer Hans, componist, arrangeur, dirigent en muziekdocent

HBL Fotografie Hannie Berkers, schoonzus, fotografe

BLAST Blues Promotion