Hemispheres
Abonneren

Abonneren op nieuwe artikelen

Reageren?

Het reactieformulier heb ik vanwege spam verwijderd maar je weet me toch wel te vinden, toch?

Spinvis - De Pul Uden, 6 April 2018

In mijn – behoorlijk negatieve – stukkie onlangs over het concert van Magnum sprak ik de hoop uit dat het concert van Spinvis me beter zou bevallen. Nou, dat was het geval, ruimschoot zelfs.  

Ik vond het prachtig.  Zowel de muziek als de teksten. Over die muziek kan ik geen zinnig woord zeggen, die ging namelijk alle kanten op, met veel toetsenwerk maar ook viool, cello, trompet en zelfs een tuba. Hij maakt zich er niet gemakkelijk vanaf want het nummer "Astronaut" dat ik een tijd geleden postte klonk weer helemaal anders en ik neem aan dat dat voor alle oudere nummers gegolden heeft, alleen weet ik dat niet want "Astronaut" was het enige nummer dat ik van 'm kende. Dat is inmiddels wel wat veranderd en ik weet inmiddels wat het verhaal achter "Stefan en Lisette" [https://www.youtube.com/watch?v=uUXOI_90tPsis en bij "Eva" [https://www.youtube.com/watch?v=bCfK_zWjea0denk ík in ieder geval niet meer aan de wederhelft van Adam. 
Dat brengt me op de teksten: In een beschrijving die ik las wordt Spinvis omschreven als een verhalenverteller. Dat klopt wel maar ik vind 'm net zo goed een schilder met woorden want als hij zingt over iemand in een blauwe jurk aan het water z ik iemand in een blauwe jurk aan het water. 
Verwacht van Spinvis geen boodschap of maatschappijkritiek of iets dergelijks: Dteksten zijn soms poëtisch en soms is het 't soort gebabbel dat je bijvoorbeeld tijdens lange autoritten hebt ("het is warm vandaag"). Nou ja, misschien zit die boodschap er wél in en hóór ik het gewoon niet, dat kan natuurlijk ook. 

Spinvis is een innemende persoon zonder poespas. Bijvoorbeeld: ergens aan het begin zei hij iets in de trant van "later ga ik wel dingen vertellen, ik bereid zoiets nooit voor, soms gaat dat het wat beter dan anders en nu wat minder".  Het nam me voor 'm in. Later begon hij over een standbeeld van Cliff Richard voor de schouwburg en of er in Uden een zwembad was. Dat vonden de Udenaren in het publiek prachtig maar deze niet-Udenaar ook. Een verademing tussen al die cliché rockers die ik normaal gesproken zie. 

Het enige jammere was dat men meer bezoekers had verwacht want alle barkrukken waren weg, en dat ik even tussendoor op een kruk kan gaan zitten heb ik tegenwoordig toch wel nodig. Maar goed, dat ik desondanks het hele concert – inclusief toegift – heb meegemaakt zegt misschien genoeg.  
Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Diverse linkjes
Oud weblog Millstreet Blues

Mijn Facebook pagina

Website Bon Scotch

3 Horns music Site van m'n broer Hans, componist, arrangeur, dirigent en muziekdocent

HBL Fotografie Hannie Berkers, schoonzus, fotografe

BLAST Blues Promotion