Hemispheres
Abonneren

Abonneren op nieuwe artikelen

Reageren?

Het reactieformulier heb ik vanwege spam verwijderd maar je weet me toch wel te vinden, toch?

Soup - Remedies

Deze plaat stond al heel lang op mijn lijstje maar steeds dacht ik: “Dat komt nog wel”. En eerlijk is eerlijk… Ik hoorde zóveel goeie verhalen van verschillende mensen met verschillende muzieksmaken dat het mij een beetje wantrouwig maakte. Want in dat wantrouwige brein van mij kan dat twee dingen betekenen:

Óf het is écht zo’n goeie plaat,
Óf het heeft van alle stijlen wel wat dus gemiddeld is het niks maar iedereen wíl het zó graag geweldig vinden.

En ik neigde sterk naar het tweede maar ik moet bekennen dat het eerste het geval is.
Ik hoor regelmatig twee soorten kritiek op huidige progbands: sommigen vinden het metal-aandeel steeds groter (té groot) worden en sommigen vinden het vaak M.O.T.S (vraag maar aan Alice Switser wat die afkorting betekent). Ik begrijp die kritiek wel al vind ik dat eerste punt helemaal geen probleem. Ik hou wel van een stevige portie metal in alle muziek en zeker in progresive rock al is dat dan weer wat anders dan een liefhebber zijn van progmetal. Dat vind ik vaak vervelende volgepropte muziek, maar daar gaat het nu niet om.


Beide kritiekpunten zijn op “Remedies” van Soup sowieso niet van toepassing. Het bevat wel heel veel ingrediënten uit reeds bestaande muziek maar een goed gerecht is meer dan een optelsom van de ingrediënten. En dit is een heel goed gerecht.

En ik werd ook negatief beïnvloed door de naam van de band. Want of het nou over muziek gaat of over het weer, een associatie met soep is zelden positief. Maar dit is heel lekkere soep.

Trouwens, wat hebben die Noren toch met soep?
Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Diverse linkjes
Oud weblog Millstreet Blues

Mijn Facebook pagina

Website Bon Scotch

3 Horns music Site van m'n broer Hans, componist, arrangeur, dirigent en muziekdocent

HBL Fotografie Hannie Berkers, schoonzus, fotografe

BLAST Blues Promotion