Hemispheres
Abonneren

Abonneren op nieuwe artikelen

Reageren?

Het reactieformulier heb ik vanwege spam verwijderd maar je weet me toch wel te vinden, toch?

Rush - 2112

Gisteren was het precies 42 jaar geleden dat Rush's 4e album "2112" verscheen. Wat mij betreft één van hun beste albums. Niet mijn favoriet - dat is "Hemispheres" - maar wel hun meest cruciale album. Dat zit zo: 

De platenmaatschappij had het vertrouwen in de band enigszins verloren, "Caress Of Steel" was een commerciële tegenvaller en de band kreeg nog één kans maar werd wel op het hart gedrukt met een iets meer radiovriendelijke plaat te komen.
Die eigenwijze heren van Rush deden echter het tegenovergestelde en kwamen met "2112", met een epic van één héle plaatkant. En de rest is historie. 

Dat is wat mij betreft de bonus van deze toch al geweldige plaat: hij gaf de 'mannen in pakken achter een bureau' het nakijken en de eigenwijze muzikanten kregen gelijk. Ja, áchteraf ja. Maar ik denk dat als Rush toen braaf had geluisterd naar die 'mannen in pakken achter een bureau die nou eenmaal over de centen gingen' platen als "Farewell To Kings" en "Hemispheres"er helemaal niet gekomen zouden zijn. 

Dus bij deze: Hulde aan alle eigenwijze muzikanten. 

 Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Diverse linkjes
Oud weblog Millstreet Blues

Mijn Facebook pagina

Website Bon Scotch

3 Horns music Site van m'n broer Hans, componist, arrangeur, dirigent en muziekdocent

HBL Fotografie Hannie Berkers, schoonzus, fotografe

BLAST Blues Promotion