Hemispheres
Abonneren

Abonneren op nieuwe artikelen

Reageren?

Het reactieformulier heb ik vanwege spam verwijderd maar je weet me toch wel te vinden, toch?

Poel

Als je regelmatig wat van mij voorbij ziet komen weet je misschien dat ik gefascineerd ben door bomen en vennetjes en meertjes. Als ik naar de parkeerplaats bij “Buitencentrum de Pelen” bij natuurpark “De Groote Peel” rijd zie ik regelmatig zo’n ven liggen. Vaak dacht ik dan: “dat moet ik eens wat beter bekijken”. Afgelopen Zondag kwam ik er langs tijdens mijn wandeling, stom toevallig omdat ik op goed geluk een weg ingeslagen was waarvan ik dacht dat het rechtdoor zou gaan maar die in plaats daarvan linksaf boog en zo kwam ik toevallig voorbij dat ven. Of eigenlijk is het niet meer dan een uit de kluiten gewassen poel. Maar het is er mooi en het stikt er van de vogels. Dus dacht ik: “hier moet ik nog eens terug”. Bijkomend voordeel: je kan vlakbij in een zijweggetje parkeren. Lekker rustig, in tegenstelling tot die officiële parkeerplaats bij “Buitencentrum de Pelen” waar het in het weekeinde, en zeker als het zulk mooi weer is, barstend druk is. En ik hou niet van die drukte. En er lopen daar geen hordes luid keuvelende wandelaars met jengelende kinderen. Wel zo prettig.

Dus ben ik vandaag eens terug gegaan, mét fototoestel (op zich niks bijzonders, dat heb ik namelijk praktisch altijd een bij) maar nu met mijn betere camera mét extra lens (dat is heel wat bijzonderder want ik háát dat gezeul met die spullen, dat is ook de reden dat ik een compactere camera had aangeschaft). Ik ben niet de enige die het daar mooi vind want ik zie daar heel vaak fotografen zeulen met hun spullen maar die hebben vaak gigantische telelenzen en statieven bij zich en hebben het geduld om héél lang te wachten tot ze dát ene shot kunnen maken. Dat geduld heb ik niet. Maar toch ben ik best tevreden over het resultaat, en dan heb ik het niet zozeer over die foto’s – ik heb wel eens mooiere gemaakt - maar meer over de bijbehorende wandeling in dat lekkere weer van vandaag.

Tijdens die wandeling kwam ik nog lotgenoten tegen met ook een camera om de nek. Dat schept een band. Toen ze mijn camera zagen vroegen ze of ik nog wat moois gezien had, mooie vogels bijvoorbeeld. Ik antwoordde bevestigend. “Wat voor vogels?” vroegen ze. Ik had werkelijk geen idee en wilde nog antwoorden “van die fladderende beesten met vleugels” maar kon me nog net inhouden en ik antwoordde – naar waarheid – dat ik veel van m’n vader geleerd heb maar dat kennis van vogels daar niet bij zit. Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Diverse linkjes
Oud weblog Millstreet Blues

Mijn Facebook pagina

Website Bon Scotch

3 Horns music Site van m'n broer Hans, componist, arrangeur, dirigent en muziekdocent

HBL Fotografie Hannie Berkers, schoonzus, fotografe

BLAST Blues Promotion