Hemispheres
Abonneren

Abonneren op nieuwe artikelen

Reacties
Mijn podium act

Een stukje over mijn podium act als muzikant: Mensen die mij wat beter kennen zullen wel denken: “dat zal dan een héél kort stukje worden want Gerard hééft helemaal geen act”. Ooit heeft iemand tegen mij gezegd: “dát is nou juist jouw act”.
Hoe dan ook, ik bewoog weinig op het podium en straalde ook meestal vrij weinig uit wat er ooit toe leidde dat iemand aan Henriëtte vroeg: “heeftie d’r eigenlijk wel plezier in?”.
En áls ik dan eens bewoog op het podium ging het vaak mis. Zo ging ik een keer op de kabel van Wim (Back Out v2.0) staan (het draadloos spelen was nog niet doorgedrongen, niet voor elektrische gitaren tenminste), toen brak z’n plug af en daar bleef een stukje van in z’n gitaar steken en dat kregen we er met de grootste moeite weer uit.
Of die keer in 1994 toen ik tijdens mijn eerste optreden met Call My Job (bluesband uit Heeze) een fles bier omstootte die naast een stekkerdoos stond waardoor de stroom uitviel. Goed debuut Gerard!

Maar toen ik na een van de eerste optredens met Bon Scotch met huidige gitarist Michel stond na te praten kreeg ik te horen: “Het was goed maar je beweegt te veel!”. Serieus? Ja écht! Ben ik eindelijk eens een beetje op m’n gemak op het podium (daar heb ik toch zo’n 40 jaar over gedaan), is het wéér niet goed! Achtergrond: Cliff Williams, de bassist van AC/DC is nogal statisch, die zet echt geen stap teveel en schud alleen een beetje met z’n hoofd.

Maar goed, ik dacht op het moment dat Michel dat zei: “Ja dáág…dat ik bassist ben in een AC/DC tribute band wil niet zeggen dat ik me ook zo moet gedragen! Ik voel me eindelijk eens op m’n gemak op het podium en dat laat ik me niet ontzeggen”.
Overigens, Theodoor – mijn opvolger bij Bon Scotch – beweegt ook meer dan Cliff Williams, en dat moettie lekker helemaal zelf weten.
Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Diverse linkjes
Oud weblog Millstreet Blues

Mijn Facebook pagina

Website Bon Scotch

3 Horns music Site van m'n broer Hans, componist, arrangeur, dirigent en muziekdocent

HBL Fotografie Hannie Berkers, schoonzus, fotografe

BLAST Blues Promotion