Hemispheres
Abonneren

Abonneren op nieuwe artikelen

Reageren?

Het reactieformulier heb ik vanwege spam verwijderd maar je weet me toch wel te vinden, toch?

De moeite waard

Een “zelfgekozen levenseinde” en “voltooid leven” is de laatste tijd nogal in het nieuws. Jaren geleden ging het al over de zogenaamde “pil van Drion”. En nu gaat het weer regelmatig over een poedertje dat je dan bij wijze op je nachtkastje hebt liggen. Het idee dat je er op een zelf gekozen moment zonder al te veel problemen uit zou kunnen stappen zou mensen rust geven. Dat zal voor sommige mensen best waar zijn, maar ik hoor daar niet bij.
Mij lijkt het allemaal te makkelijk. Maar goed, wat iemand daarvan vindt moet iedereen zelf maar weten, daar heb ik geen mening over. Maar ik wil er wel wat over kwijt wat alleen op mezelf betrekking heeft:

Als ik zo’n poedertje had gehad dan was ik namelijk inmiddels al bijna 5 jaar dood.
Maar ik hád geen poedertje. Ik had een infuus in mijn arm. Dat trok ik eruit maar in een mum van tijd stond er al iemand aan mijn bed om een nieuw infuus in te prikken. Maar dat trok ik er ook uit. Dat herhaalde zich een paar keer.
Die tijd 5 jaar geleden is een soort brij in mijn herinneringen maar dit weet ik nog vrij goed.Ik weet ook nog dat ik op een gegeven moment besloot om de strijd aan te gaan.
Die strijd duurt nog steeds voort en zal ook door blijven gaan. Ik leerde – en leer nog steeds – kwaliteiten  van mezelf kennen waar ik geen idee van had. Alles is minder geworden maar dat is een meerwaarde van de laatste 5 jaar. Maar het belangrijkste is wel dat ik me inmiddels realiseer dat het de moeite waard is.

Kortom, ik ben blij dat ik geen poedertje had.  Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Diverse linkjes
Oud weblog Millstreet Blues

Mijn Facebook pagina

Website Bon Scotch

3 Horns music Site van m'n broer Hans, componist, arrangeur, dirigent en muziekdocent

HBL Fotografie Hannie Berkers, schoonzus, fotografe

BLAST Blues Promotion