Hemispheres
Judas Priest - Firepower

Toen Tiny en ik  een paar weken geleden als Back Out werden geïnterviewd over "Evilla" (die LP die in 1985 uit zou komen maar niet kwam en nu alsnog op CD verschenen is) was een van de vragen welk metal album ons als Back Out het meeste had beïnvloed. We kwamen toen unaniem met "Unleashed In The East" van Judas Priest op de proppen. 

Over dat ik ergens halverwege de jaren 80 bij de opkomst van de thrashmetal afhaakte van de metal maar dit onlangs alsnog heb opgepikt heb ik het al eerder gehad. Ik kan het inmiddels heel goed waarderen maar mijn voorkeur blijft toch uitgaan naar de metal van vlak daarvoor met Iron Maiden, Accept, Saxon en Judas Priest als vaandeldragers. Het laatste album van Accept stond vorig jaar in mijn jaarlijstje en dit jaar zal Judas Priest er zeker in staan. 

Want er is – een jaartje of 40 na U.I.T.E. – een nieuw album van de heren verschenen, volgespeeld door een bezetting die voor 60% overeen komt met die van U.I.T.E 
En het is een knaller van jewelste. Het wiel wordt gelukkig niet opnieuw uitgevonden maar de vertrouwde elementen zijn allemaal aanwezig: De dubbelloopse gitaarpartijen met af en toe getokkelde tussenstukjes of intro's, de melodieën, het in beton gegoten baswerk van Ian Hill en de geweldige zang van Rob Halford. OK, hoog zingen gaat steeds moeilijker, zo bleek uit de live registratie "Battle Cryuit 2016, maar in de valkuil om dat dan toch te proberen trapt hij gelukkig niet. Een goeie performance neerzetten binnen je eigen grenzen en daar het maximale uithalen: het verdient respectEn hij geeft en passant menig rockzanger het nakijken. 

Dit alles is prima geproduceerd door Tom Allomook een oudgediende. Judas Priest anno 2018 is een feest van begin tot eind. 


Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Diverse linkjes
Oud weblog Millstreet Blues

Mijn Facebook pagina

Website Bon Scotch

3 Horns music Site van m'n broer Hans, componist, arrangeur, dirigent en muziekdocent

HBL Fotografie Hannie Berkers, schoonzus, fotografe

BLAST Blues Promotion