Hemispheres
Abonneren

Abonneren op nieuwe artikelen

Reageren?

Het reactieformulier heb ik vanwege spam verwijderd maar je weet me toch wel te vinden, toch?

Met een tasje vol LP's van Geldropseweg 8

Ik ben al al heel lang bevriend met Fried. Daarom kwam ik heel vaak op Geldropseweg 8 (voorheen heette dat Kreijl 12). Maar er is ook een tijd geweest dat ik er minstes net zo vaak kwam voor z'n broer Antonie en z'n LP's. Zo leerde ik heel wat muziek kennen en niet zelden fietste ik dan naar huis met een tasje vol LP's. Veel muziek van wat ik later veel beter zou leren kennen zoals Genesis, Camel en Saga. Maar ook vaak muziek uit de categorie "probeer dit eens". Dus kwam ik een keer thuis met een LP van Greenslade. Ik vond het wel mooi maar het is 'het' nooit geworden. Pas een paar jaar geleden luisterde ik er eens wat van terug. Inmiddels begrijp ik het wel, dat dit 'het' nooit geworden is. 
Maar er zit toch wel het een en ander tussen wat ik nog steeds heel mooi vind. Bijvoorbeeld dit nummer. Ik word er helemaal melancholisch van. Niet alleen vanwege de muziek trouwens maar ook vanwege de titel "Tide". Getijden, eb en vloed, steeds maar weer in een oneindige cyclus. Maar zoals eb en vloed maar door blijven gaan gaan zaken die je gewoon vindt niet zomaar door. Toen ik afgelopen zomer op Geldropseweg 8 was wist ik niet dat dat de laatste keer zou zijn. Inmiddels woont daar (naar ik begrepen heb voor het eerst in 3 generaties) geen Deelen meer en ik zal er hoogst waarschijnlijk nooit meer komen. Ik ben nu blij dat ik dat toen niet wist, na zo'n 50 jaar (ik kwam in 1968 op dezelfde school als de Fried(je) terecht dus rond die tijd zal ik daar voor het eerst geweest zijn). Ook sinds Fried er niet meer woont (sinds 1989) bleef ik er komen. Maar nu is dus dit getijde gestopt en resten mij alleen mooie herinneringen. En bij dit nummer komen die naar boven.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Diverse linkjes
Oud weblog Millstreet Blues

Mijn Facebook pagina

Website Bon Scotch

3 Horns music Site van m'n broer Hans, componist, arrangeur, dirigent en muziekdocent

HBL Fotografie Hannie Berkers, schoonzus, fotografe

BLAST Blues Promotion