Hemispheres
Abonneren

Abonneren op nieuwe artikelen

Reacties
Marcus Davis - Tutu
Ik speel zelf trompet en ik hou ook wel van een goeie trompettist. Dan heeft 'men' het al gauw over Miles Davis, ook sommigen die bij wijze van spreken nog geen trompet van een saxofoon kunnen onderscheiden dus ik denk dat Pavlov hier niet vreemd aan is.
Maar tussen mij en Miles Davis is het nooit wat geworden, hij speelt/speelde namelijk heel vaak met een demper en daar hou ik helemaal niet van. Geef mij dan Chet Baker maar, zolang die maar niet gaat zingen. 

In de jaren '80 maakt Miles Davis een paar fusion platen samen met Marcus Miller. Die heb ik destijds ook eens geprobeerd maar toen vond ik er niks aan. Maar toen iemand er onlangs wat van postte op Facebook ineens wel, maar dat is dan meer ondanks Miles en dankzij Marcus, vandaar de titel van dit stukje.

Geweldige muzikant die Marcus Miller maar z'n soloplaten vind ik niet te pruimen. Hij speelt trouwens ook wat sopraansax en dat is niet slecht maar goed is anders. Maar altijd nog beter dan wat George Duke op "Backyard Ritual" aan saxofoonachtige geluiden uit z'n keyboards tovert. Ja, ik snap best dat dat toen (is toch 32 jaar geleden), heel cool was dat dat überhaupt kon maar toch vind ik het jammer bij zo'n lekker funky nummer.
Toch een heerlijke funky fusion plaat met fijn baswerk van Marcus Miller. 


Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Diverse linkjes
Oud weblog Millstreet Blues

Mijn Facebook pagina

Website Bon Scotch

3 Horns music Site van m'n broer Hans, componist, arrangeur, dirigent en muziekdocent

HBL Fotografie Hannie Berkers, schoonzus, fotografe

BLAST Blues Promotion