Hemispheres
Abonneren

Abonneren op nieuwe artikelen

Reageren?

Het reactieformulier heb ik vanwege spam verwijderd maar je weet me toch wel te vinden, toch?

Lavinia Meijer - Glass: Metamorphosis, The Hours
Bij harp heb ik meestal van die associaties met van dat new age gdreutel van ene Andreas Vollenweider. Maar toen zag ik Lavinia Meijer op TV. Ze had toen net een plaat gemaakt met muziek van Philip Glass. Dat was aanleiding voor mij om me eens in het werk van deze componist te  verdiepen. Dat leidde tot de aanschaf van een driedubbele CD "The Essential Philip Glass". Daar staat veel moois op maar ook het een en ander waar ik niet doorheen kom.
Daar had ik het afgelopen weekeinde met m'n zus over. Die kende dat nog niet. Voor mij was het aanleiding om die muziek van Philip Glass er weer eens bij te pakken maar nu in de vorm van die plaat van Lavinia Meijer die bij mij ooit het vuurtje aanstak. En het is prachtig. Die muziek van Glass - met z'n minimalistische trekjes en repeterende motieven - leent zich uitstekend voor een bewerking voor harp. En mij is inmiddels gebleken dat Philip Glass dat zelf ook vindt.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Diverse linkjes
Oud weblog Millstreet Blues

Mijn Facebook pagina

Website Bon Scotch

3 Horns music Site van m'n broer Hans, componist, arrangeur, dirigent en muziekdocent

HBL Fotografie Hannie Berkers, schoonzus, fotografe

BLAST Blues Promotion