Hemispheres
Abonneren

Abonneren op nieuwe artikelen

Reacties
Het einde van een tijdperk
Het overlijden van Mies Bouwman markeert het einde van een tijdperk. Dat hoor ik vaak en dat klopt ook wel, al moet je volgens mij van een bepaalde leeftijd zijn om dat te kunnen beamen. Maar voor mij is dat tijdperk 21 jaar geleden al voorbij gegaan.
Dat zit zo:
Programma's als die van Mies Bouwman keken wij gezamenlijk op de bank in ons huis aan de Bisschop Arnoutlaan in de wijk "Engelse Tuin" te Heeze waar wij in 1968 gingen wonen. Maar het was een huurhuis, dus dat raakten we kwijt toen ons moeder in 1997 overleed.
 
Maar goed, behalve dat is die tijd op meerdere fronten al lang voorbij:
  • áls er al TV gekeken wordt dan niet gezamenlijk op de bank maar ieder voor zich op z'n eigen TV, PC, tablet of telefoon
  • Wij gingen een keer op Zondagmiddag gezamenlijk voor de TV zitten omdat Nederland een hockey finale moest spelen terwijl heel dat hockey ons eigenlijk niks interesseerde. Tegenwoordig is Nederland te klein als er een hockeyfinale is waar Nederland niet in zit.
  • Wij zagen, mannen en vrouwen in slechte pakken met rare mutsjes op op een mistige schaatsbaan door de sneeuw klunen en soms vallen over een vogelpoepje (tenminste, ik gelóóf het dat het een vogelpoepje was want dat zei Mart en dan is het waar) en vonden het heel bijzonder als er een Nederlander won. Tegenwoordig rijden mannen en vrouwen in aerodynamische schaatspakken in lawaaierige schaatshallen  met airco hun rondjes en is Nederland te klein als er géén Nederlander wint.
 
Maar goed, het overlijden van Mies brengt wel deze melancholische gevoelens boven.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Diverse linkjes
Oud weblog Millstreet Blues

Mijn Facebook pagina

Website Bon Scotch

3 Horns music Site van m'n broer Hans, componist, arrangeur, dirigent en muziekdocent

HBL Fotografie Hannie Berkers, schoonzus, fotografe

BLAST Blues Promotion