Hemispheres
Abonneren

Abonneren op nieuwe artikelen

Reacties
Dukes Of The Orient
Ik had me op twee platen verheugd. Op die van Galahad en van Dukes Of The Orient.
Over dat die plaat van Galahad tegen viel heb ik het al gehad. Die van DotO in eerste instantie ook. Maar die kreeg wél voor elkaar wat die van Galahad niet voor elkaar kreeg, namelijk, ik probeerde nog eens en nóg eens…etc.
 
DotO is eigenlijk een afsplitsing van Asia. Maar uit respect voor de overleden John Wetton heet de band niet langer "Asia Featuring John Payne"  (zoals ze zich noemden nadat Geoff Downes in 2007 de originele 1982 versie van Asia heroprichtte) en is de naam op z'n hoogst een cryptische verwijzing naar Asia. DotO klinkt in grote lijnen ook wel als Asia alleen dan zonder het pompeuze van de eerste Asia albums en daarnaast - voor mij een groot voordeel - Steve Howe doet er niet op mee.
Zanger John Payne is een zelfde type zanger als John Wetton, een waardige opvolger die er tegelijkertijd ook niet aan kan tippen (vergelijkbare situatie als met die zanger van "The Last In Line" in relatie tot  R. J. Dio, om maar een dwarsstraat te noemen). Maar ik vind het een hele mooie plaat geworden. 
De balans opmakend:
Geen: avonturen, vocaal - en instrumentaal vuurwerk.  
Wel: goed klinkende liedjes met een begin en een eind met mooie refreinen, melodieën en koortjes.
Prachtplaat!

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Diverse linkjes
Oud weblog Millstreet Blues

Mijn Facebook pagina

Website Bon Scotch

3 Horns music Site van m'n broer Hans, componist, arrangeur, dirigent en muziekdocent

HBL Fotografie Hannie Berkers, schoonzus, fotografe

BLAST Blues Promotion