Hemispheres
Abonneren

Abonneren op nieuwe artikelen

Reageren?

Het reactieformulier heb ik vanwege spam verwijderd maar je weet me toch wel te vinden, toch?

Draaideurpatient
De laatste jaren sta ik voortdurend onder medische controle.  Een onderdeel daarvan is regelmatig bloedprikken. Een dik jaar geleden leverde dat op dat ik een verhoogde 'HB waarde' in mijn bloed had. Tot op de dag van vandaag weet ik nog steeds niet wat dat precies is en ik hoef het ook niet te weten ook. Ik weet alleen dat ik daardoor in een soort medische molen terecht kwam. Want volgens de huisarts was zo'n verhoogde HB waarde normaal gesproken geen reden tot zorgen maar 'voor mannen van onze leeftijd' (zijn woorden) kon het dan geen kwaad om extra onderzoek te doen want 'misschien verlies je wel ergens bloed zonder dat je het in de gaten hebt'.  Dus die verwees mij door naar een internist. Die stelde wat vragen, deed wat onderzoek en liet een echo en een longfoto maken. Daar kwam niks alarmerends uit. Nou ja, op die longfoto was iets te zien 'waar een longarts maar eens naar moest kijken'. Dus die verwees mij door naar een longarts. Nou, een longfoto was er al maar daarop was niet genoeg te zien. Dus die liet me een CT scan ondergaan. Ook daarop niks verontrustends. Datgene wat door de internist was gezien was oud littekenweefsel, waarschijnlijk van een ontsteking. Wel zag ze 'iets' in de buurt van mijn hart 'waar een cardioloog maar eens naar moest kijken'. Dus die verwees me door naar een cardioloog. Ook kreeg ik nog een afspraak voor een controle voor na een half jaar.
OK, op naar de cardioloog. Die stelde wat vragen, liet een ECG maken en een MRI scan. Dat leverde ook niks op.
Vandaag was die controle afspraak bij de longarts, inclusief nieuwe foto. Dat zag er allemaal prima uit en ik hoef dan ook niet meer terug te komen.
Kortom, n.a.v. een simpel buisje bloed werd ik een soort 'draaideurpatient' en onderging tig onderzoeken die allemaal niks opleverden. Nou ja, het leverde op dat ik niks mankeer. Noem dat maar niks. Ik ben er wel blij mee eigenlijk.

Reacties

Tiny op 26-02-2018 21:12

Voor jou een gehele gerustelling Gerard.En het ziekenhuis ook weer blij!!!Kunnen ze weer rekeningen indienen.Ik herken dat...loop al jaren naar het ziekenhuis....Gr...Tiny

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Diverse linkjes
Oud weblog Millstreet Blues

Mijn Facebook pagina

Website Bon Scotch

3 Horns music Site van m'n broer Hans, componist, arrangeur, dirigent en muziekdocent

HBL Fotografie Hannie Berkers, schoonzus, fotografe

BLAST Blues Promotion