Hemispheres
Abonneren

Abonneren op nieuwe artikelen

Reageren?

Het reactieformulier heb ik vanwege spam verwijderd maar je weet me toch wel te vinden, toch?

Glenn Hansard - Rythm and Repose

In 2013 toen ik in Huize Padua verbleef kreeg ik dagelijks bezoek. Familie, vrienden, collega's etc. Maar ook af en toe wel eens heel onverwachte personen. Meestal kondigden die zich wel van tevoren aan via Henriëtte en m'n broer. Op een keer vertelde Henriëtte me dat Harry Rutte op bezoek zou komen.
Hè? Harry Rutte? Die kende ik slechts oppervlakkig. We kwamen elkaar regelmatig tegen als er ergens een bandje speelde en meestal wisselden we ook wel een paar woorden. Voor mij gold dat - ondanks dat we niet helemaal van dezelfde muziek houden - ik wel de manier herkende waaróp hij van muziek hield (vaag verhaal). Waarschijnlijk is dat wederzijds.
OK, dus op een avond komt Harry binnen op m'n kamer. Ik kon het niet laten om te vragen waarom juist hij bij mij op bezoek wilde komen, zo'n dikke kennissen zijn we namelijk niet. Het antwoord weet ik niet meer precies maar het kwam erop neer dat hij op Facebook had gelezen wat er was gebeurd en zich dat aantrok en daarom heel graag op bezoek wilde komen.
Wat ik ook nog goed weet is dat hij een cadeau voor me bij had, een CD van Glenn Hansard ("Rythm and Repose"). Ik had nog nooit van de goede man gehoord, hij schijnt ook nog acteur te zijn.
Maar goed, die CD: Ik heb 'm verschillende keren gedraaid maar hij kon me niet bijzonder bekoren. Maar ik zat toen in die fase dat eigenlijk geen enkele muziek me kon bekoren. Eigenlijk kon toen bijna niks mij bekoren, TV niet, boeken niet, tijdschriften niet, internet niet en dus ook muziek niet. Dat klinkt nu heel apart en dat is het ook. Trouwens, het plezier in muziek, boeken, tijdschriften en TV is terug maar  wel veranderd.
Maar goed, toen ik in April 2014 bij Padua vertrok gingen alle CD's die ik daar had samen met de kaarten die daar aan de muur gehangen hebben in een doos mee naar huis. Tot afgelopen weekeinde is die doos niet meer open geweest. Ik was eigenlijk op zoek naar een andere CD waarvan ik wist dat die in die doos moest zitten. En zo kwam ik deze CD van Glenn Hansard ook weer tegen. Ik realiseerde me dat ik er destijds weinig aan vond maar dat ik toen eigenlijk nérgens wat aan vond en dat dat veranderd is en dat dat voor deze CD ook wel eens zou kunnen gelden.  En inderdaad, hij bevalt me een stuk beter dan in mijn herinnering. Mijn favoriete CD zal het niet worden maar het feit dat iemand die je slechts oppervlakkig kent dat hele teringeind van Asten naar Boekel (toch zo'n 30Km enkele reis) gaat rijden om op bezoek te komen en óók nog eens een cadeau mee brengt maakt het sowieso een van de meest bijzondere CD's die ik heb.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Diverse linkjes
Oud weblog Millstreet Blues

Mijn Facebook pagina

Website Bon Scotch

3 Horns music Site van m'n broer Hans, componist, arrangeur, dirigent en muziekdocent

HBL Fotografie Hannie Berkers, schoonzus, fotografe

BLAST Blues Promotion