Hemispheres
Functioneringsgesprek
Ergens in 2013 heb ik ooit nog eens een beoordelings - of functioneringsgesprek gehad. Een beoordelings - en functioneringsgesprek zijn niet hetzelfde maar behalve het feit dat bij het eerste de portemonnee wordt getrokken en bij het tweede niet vind ik het één pot nat. En  financieel was er voor mij al jaren niks meer te halen tenzij ik naar een als hoger ingeschaalde functie zou gaan maar daarvoor miste ik de capaciteiten én de ambitie. Tja, het is me bij zo'n gesprek wel eens voor de voeten geworpen, dat ik een gebrek aan ambitie zou hebben. Nee, niet met die woorden, daar zijn best wat deftigere bla bla termen voor te bedenken. Nou, zelfkennis heb ik in ieder geval genoeg en ik beaam dat ik niet héél ambitieus ben maar of dat hetzelfde is als "een gebrek aan..."?
 
Maar goed, toen werd het 1 Juli 2013 en vervolgens was ik 1,5 jaar uit de running, vervolgens ging ik re-integreren en momenteel werk ik parttime. En al die tijd ging dat circus aan mij voorbij. Tot vanmorgen dan. En warempel, ik was zelfs blij om een uitnodiging voor een functioneringsgesprek te krijgen.
 
Er bestaat een standaard protocol (het zal ook eens niet) voor zo'n gesprek. Daar zijn we ook mee begonnen. We hebben mijn naam en rugnummer ingevuld en vervolgens ging het aan de kant en gingen we over op het lijstje met punten dat ik had voorbereid.
Ja, ik had wat voorbereid! Het eerste pluspunt was dat ik überhaupt werd uitgenodigd voor een functioneringsgesprek, het tweede pluspunt was dat ik erover had nagedacht en me had voorbereid.
Ik ga het gesprek hier niet samenvatten maar het kwam erop neer dat ik én blij was dat ik überhaupt nog kán werken én dat ik blij ben dat ik nog van toegevoegde waarde ben want - en dit waren mijn eigen woorden - "het is hier geen sociale instelling".
Vast onderdeel van dit soort gesprekken is het vaststellen van doelen en 'persoonlijke ontwikkel plannen' en meer van dat soort fraais. Daar waren we snel klaar mee: ik ga door met waar ik mee bezig ben - met die psycholoog en zo.  Dat zal zeker zijn effect op mijn functioneren op 't werk hebben en daarna zien we wel verder of we nog iets werkspecifieks willen bereiken.
En hier waren we allebei tevreden mee. En ik ben er zelfs blij mee.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Diverse linkjes
Oud weblog Millstreet Blues

Mijn Facebook pagina

Website Bon Scotch

3 Horns music Site van m'n broer Hans, componist, arrangeur, dirigent en muziekdocent

HBL Fotografie Hannie Berkers, schoonzus, fotografe

BLAST Blues Promotion