Hemispheres
Abonneren

Abonneren op nieuwe artikelen

Reacties
Die boom van de buren

Jarenlang was het eerste wat ik zag als ik de achterdeur open deed de boom van de buren. Een kersenboom. Er was altijd wel wat met die boom: groene blaadjes die weer aangroeiden, groene blaadjes die bruin werden, bruine blaadjes die vielen, bloesem die tevoorschijn kwam, kersen die groeiden, vogels die die kersen op kwamen eten, de buurman die op z'n dak stond om die vogels te verjagen, de buurman die in z'n boom klom om kersen te plukken, de wetenschap dat binnenkort de bel zou gaan en dat de buurman met een portie kersen aan de deur zou staan. Dat waren hele lekkere kersen trouwens, lekker dik en stevig en vlezig, donkerrood en een beetje zurig zoet. Daar deden wij niet lang mee.
Maar de boom werd oud en begon met z'n wortels de tuin, stoepjes en onze oprit te beschadigen dus afgelopen jaar heeft de buurman 'm met pijn in het hart omgezaagd en de wortels uitgegraven en uitgehakt.
Sindsdien is het eerste wat ik zie als ik de achterdeur open doe een groot gapend gat. Ik kan er maar niet aan wennen. Het is ook een beetje symbolisch voor de huidige fase in mijn leven. Steeds meer mensen vallen weg en laten grote gapende gaten achter. Ook steeds meer muzikanten die wegvallen, het gedeelte muzikanten dat een grote rol gespeeld heeft in mijn leven dat er tussenuit piept wordt elk jaar groter. Om nog maar te zwijgen over het grote gapende gat dat mijn gezondheid achter gelaten heeft. Dus komende lente zal ik dit niet zien als ik de achterdeur open doe:


Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Diverse linkjes
Oud weblog Millstreet Blues

Mijn Facebook pagina

Website Bon Scotch

3 Horns music Site van m'n broer Hans, componist, arrangeur, dirigent en muziekdocent

HBL Fotografie Hannie Berkers, schoonzus, fotografe

BLAST Blues Promotion