Hemispheres
Abonneren

Abonneren op nieuwe artikelen

Reageren?

Het reactieformulier heb ik vanwege spam verwijderd maar je weet me toch wel te vinden, toch?

NIeuwjaar 2018


En weer gaan we richting een nieuw jaar. Wat het gaat worden weet ik nog niet - en dat is maar goed ook.
 
Op 1 juli 2013 begon voor mij een ander leven.
Rond nieuwjaar 2014 was ik volop aan het revalideren.
Aan het begin van 2015 was ik bijna klaar met revalideren, in die zin dat er vanaf dat moment eigenlijk niks meer te winnen viel. Vanaf dat moment diende het besef, dat de Gerard Berkers van voor 1 Juli 2013 er niet meer is en ook nooit meer terug zou komen, zich ten volle aan. Daardoor waren 2015 en 2016 moeilijke jaren, ook omdat ik geen vooruitgang meer boekte. Tijdens de revalidatie was er elke dag wel iets wat daarvoor nog niet lukte, al was het maar een stukje langs een loopbrug in drie stappen terwijl ik daar voorheen 4 stappen voor nodig had. Dat gaf eigenlijk elke dag wel een soort kick. En die kick viel weg. En dat begon me dit jaar op te breken.
 
En nu is 2017 bijna ten einde. De afgelopen maanden is het besef doorgedrongen dat ik íets moet doen, mentale ondersteuning moet zoeken, whatever. Het einde van dit jaar heb ik dat in gang gezet en momenteel ben ik volop bezig met van alles wat begint met "psych". En in 2018 wil ik hier een heel eind mee kunnen komen. Niet om mezelf terug te krijgen zoals ik voor 1 Juli 2013 was, dat is niet haalbaar. Maar hopelijk geeft het me handvaten om beter om te kunnen gaan met hoe en wat ik tegenwoordig ben.
 
Ik ben niet zo'n voorstander van het maken van goede voornemens per 1 Januari want goede voornemens moet je 365 dagen per jaar maken. Maar deze keer heb ik toch goede voornemens voor het nieuwe jaar, of nou ja, eigenlijk één. En dat is: 
Ik ga in ieder geval m'n best te doen om van die therapie een succes van te maken. Of en in hoeverre het gaat werken weet ik uiteraard niet maar ik zal er alles aan doen om aan het einde van het jaar niet te hoeven zeggen: "Ja maar Gerard, je hebt het niet eens geprobéérd!"
 
Ik wens iedereen een goed 2018 en zeker diegenen die om wat voor redenen dan ook dit jaar hun leven opnieuw moesten opstarten. Het zal niet gemakkelijk worden maar - voor wat het waard is - weet dat je niet alleen staat.

Reacties

Maria op 11-12-2017 21:13

Mooi verwoord. En dat je volgend jaar rond deze tijd kan zeggen: mijn goede voornemen is goed geweest. 

Maria op 11-12-2017 21:13

Mooi verwoord. En dat je volgend jaar rond deze tijd kan zeggen: mijn goede voornemen is goed geweest. 

Albert Nagel op 11-12-2017 22:11

Mooi geschreven buurman

Ome Piet Scheepers op 11-12-2017 22:40

Ik had al via mijn telefoon gereageerd voordat ik deze brief had gelezen.

Heel mooi verwoord.

Zet 'm op. Ome Piet

Mari op 12-12-2017 06:14

wederom respect Gerard zoals jij die bekijkt en beschrijft. Hier kunnen we allemaal een voorbeeld aan nemen. Groeten, Mari

Theodoor op 12-12-2017 07:41

Mooi geschreven. Hou vol! Groeten.

Piet en Men Raijmakers op 12-12-2017 09:11

Tante Mien en oom Piet. Goed bezig Gerard.

Probeer positief te blijven dan lukt het hopelijk wel.

Chris op 13-12-2017 15:38

Buurman,

Ik zag wel dat het herstel niet van een leien dakje ging. Al ging het moeizaam, jij -en ook Henriètte- bleven klûnen en   aanklampen. Dat ene goede voornemen beginnend met psych is al lang niet meer pssst weet ik uit eigen ervaring. Geeft vaak dat extra zetje.

   We wensen jullie een bijzonder 2018,  Mario en Chris.

NB.  Toch jammer van die boom hè

willemien op 14-12-2017 06:07

ja Gerard gezondheid is het belangrijkste in het leven.Je bent een doorzetter en ook zeker daarbij mijn zus.Ik hoop dat je nog vele mooie  tripjes kan maken en dat we kunnen genieten van je foto's en mooie woorden.Gr Willemien.

adriaan van der velden op 15-12-2017 14:27

Genieten van de kleine dingen en het woord tevreden omarmen helpen Gerard.

Succes en sterkte en maak er een gelukkig en gezond 2018 van.

Je weet dat de deur altijd open staat hier.

adriaan van der velden op 15-12-2017 14:27

Genieten van de kleine dingen en het woord tevreden omarmen helpen Gerard.

Succes en sterkte en maak er een gelukkig en gezond 2018 van.

Je weet dat de deur altijd open staat hier.

Hetty op 19-12-2017 16:55

Veel geluk en kracht toegewenst buurman.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Diverse linkjes
Oud weblog Millstreet Blues

Mijn Facebook pagina

Website Bon Scotch

3 Horns music Site van m'n broer Hans, componist, arrangeur, dirigent en muziekdocent

HBL Fotografie Hannie Berkers, schoonzus, fotografe

BLAST Blues Promotion