Hemispheres
Abonneren

Abonneren op nieuwe artikelen

Reacties
Mijn eerste en enige bijdrage aan die F.Z.P.D.
F.Z.P.D. = Fucking Zwarte Pieten Discussie
 
Die wordt namelijk naar mijn zin iets teveel gekaapt door
  • bepaalde personen die pretenderen politiek correct te zijn.
  • bepaalde personen die pretenderen tegen die politieke correctheid te zijn.
  • diegenen die over de rug hiervan pretenderen een kloof tussen randstad en provincie te constateren. Nou, naar mijn mening is die kloof er ook en moet dat ook vooral zo blijven.
  • diegenen die zich verschuilen achter "het is een kinderfeest" en "het is een Nederlandse traditie". Ja, het is een kinderfeest. Zullen we het dan ook aan die kinderen over laten? En ja het is een traditie. Maar tradities veranderen. Het feest was er ook al toen ik kind was. Toen was zwarte piet een boeman met een roe die ervan genoot om kinderen de stuipen op het lijf te jagen. Dat is veranderd en dat is goed.
En tegen de tegenstanders van zwarte piet wil ik nog zeggen: afgezien van het feit of het racistisch is of niet, die racisme-kaart hebben jullie véél te vroeg getrokken en daarmee de deur naar een geleidelijke en natuurlijke oplossing dicht geslagen. Dat is...en dan druk ik me mild uit...eeehhh...niet zo handig. Volgens mij waren we er anders op een normale manier in alle harmonie ook best uitgekomen.
 
Oké, kunnen we het nu dan eindelijk eens over de paashaas hebben?

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Diverse linkjes
Oud weblog Millstreet Blues

Mijn Facebook pagina

Website Bon Scotch

3 Horns music Site van m'n broer Hans, componist, arrangeur, dirigent en muziekdocent

HBL Fotografie Hannie Berkers, schoonzus, fotografe

BLAST Blues Promotion