Hemispheres
Abonneren

Abonneren op nieuwe artikelen

Reageren?

Het reactieformulier heb ik vanwege spam verwijderd maar je weet me toch wel te vinden, toch?

Massada - Cacaofabriek, Helmond - 22 December 2017

Henriëtte en ik hebben verschillende muzieksmaken. Dat is best leuk want dan hoor je nog eens iets wat buiten je eigen bubble valt, als je die tenminste al een hebt, zo'n bubble.
Maar er zijn ook overlappingen en muziek met de tropische klanken van Massada is er zo eentje. Ik zag ze al eens in 1979 als opener op Pinkpop. En in 1982 zag ik ze weer, in hometown Heeze nog wel. Henriëtte was daar toen ook alleen kenden we elkaar toen nog niet.
En nu, 35 jaar later, bestaan ze nog steeds (of eigenlijk weer) en gisterenavond traden ze op in Helmond. Wij waren er weer allebei, maar nu samen. Wie had dat gedacht! Nou, ik niet!
 
We hadden een mooi plaatsje op het balkon vlak boven het podium. Ik heb m'n ogen uitgekeken op wat een van de twee percussionisten uitspookte op - naast een batterij conga's - van alles wat rinkelt, rammelt of kleppert. Of soms ruist
Het was een strak swingend optreden van een stel ras-muzikanten die niet onder stoelen of banken staken best vaak naar Santana geluisterd te hebben. Maar ik luister liever naar Rudy de Queljoe dan naar Carlos Santana. Ook steken de heren hun Molukse roots niet onder stoelen of banken en zijn zeker de wat latere nummers (later, als in: na de succesperiode begin jaren 80) wat meer funky.
 
En ja hoor, 'The Dutch Disease' sloeg ook weer toe en voor het eerst in mijn leven vond ik het nodig om er wat van te zeggen. Ik vroeg of het wat stiller kon maar ik had héél wat anders in mijn hoofd. Als ik dát gezegd had dan had ik nu hier misschien wel niet gezeten. Maar het heeft wél geholpen, of het bier was op, dat kan ook.
Maar laat ik m'n goeie gevoel over dit mooie concert daardoor niet laten vergallen.
Een mooi concert, in een mooie zaal, ook dat. Het was de eerste keer dat ik in die zaal (de Cacaofabriek in Helmond, zeg maar de opvolger van Plato/Lakei) was. Dat zouden er wel eens meer kunnen gaan worden.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Diverse linkjes
Oud weblog Millstreet Blues

Mijn Facebook pagina

Website Bon Scotch

3 Horns music Site van m'n broer Hans, componist, arrangeur, dirigent en muziekdocent

HBL Fotografie Hannie Berkers, schoonzus, fotografe

BLAST Blues Promotion