Hemispheres
De 'kunst' van het debatteren
En er werd weer wat af gedebatteerd op TV...
 
...bla...bla...bla...
 
Er word naar mijn mening veel te veel waarde gehecht aan 'de kunst van het debatteren'. Volgens mij is iemand die goed kan debatteren niet per sé geloofwaardig maar er goed in om geloofwaardig over te komen. Ik ben veel geïnteresseerder in wat iemand doet met die 'vol overtuiging' voor het voetlicht gebrachte standpunten, nadat de spots gedoofd zijn en de camera's niet meer draaien. En door een debat ga ík niet wijzer worden. Ik heb een keer een programma gezien dat ging over die 'kunst van het debatteren'. Men kreeg daar een 'mening' toegewezen die men van tevoren nog niet 'kende' maar desondanks 'overtuigend' moest verdedigen. Bovendien moeten die debatten tegenwoordig ook vooral snel en onderhoudend zijn, het moet wél leuk blijven toch?
 
Ik vind het  bijvoorbeeld heel belangrijk dat er wat gebeurt rondom het redden (voor zover dat nog mogelijk is) van onze planeet. En het zal me een rotzorg zijn of er - en zo ja welke - idealen aan ten grondslag liggen en hoe overtuigend men die voor het voetlicht weet te brengen. 
Wel valt me de laatste tijd op dat velen zo'n raar wijsgebaartje met een kromme vinger maken. Zou dat wat te betekenen hebben?

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Diverse linkjes
Oud weblog Millstreet Blues

Mijn Facebook pagina

Website Bon Scotch

3 Horns music Site van m'n broer Hans, componist, arrangeur, dirigent en muziekdocent

HBL Fotografie Hannie Berkers, schoonzus, fotografe

BLAST Blues Promotion