Hemispheres
CBR strubbelingen

Vorig jaar schreef ik er al over: Mijn strubbelingen om mijn rijbewijs verlengd te krijgen. Vorig jaar begon ik 4 maanden van tevoren en was ik nét te laat waardoor ik voor een paar weken twee keuzes had. De eerste keuze was zonder rijbewijs doorrijden en de tweede keuze was om me een paar weken zien te redden. Die eerste keuze viel sowieso af en bij de tweede keuze dacht ik: "ik heb me in 2014 en 2015 ook gered dus dat lukt nu ook wel". Inderdaad, dat lukte ook wel maar het viel toch een beetje tegen en ik was dan ook als een kind zo blij toen ik naar het gemeentehuis kon. Maar het was maar een jaar geldig dus ik wist dat ik 'het circus' weer in moest.  Dus dacht ik: "Dat overkomt me niet weer, laat ik nóg eerder beginnen, een half jaar van tevoren bijvoorbeeld'. Dus mijn richtdatum was 1 Juli maar ergens in Juni kon ik me al niet meer inhouden en kocht ik zo'n formulier (kócht? Ja, kócht ja! Want zo'n formulier (digitaal) kun je niet zomaar downloaden, neehee, dán begint de geldmachine al te draaien). Toen ik de website van het CBR bezocht zag ik al een melding over 'wat' vertraging, maar ik dacht - optimistisch als ik ben - "een half jaar, dat zal toch wel voldoende zijn?". Dus ik kocht zo'n formulier, vulde het in, liet het ondertekenen door de huisarts (die het daarna kwijtraakte, maar goed, dat kan gebeuren, bovendien kwam ze niet met een of andere lulsmoes aan maar gaf gewoon toe dat ze het formulier zoekgemaakt had). Maar ik had het nog digitaal, vulde het opnieuw in en leverde het weer in en nét voor de zomer deed ik het op de post. Ik rekende er al op dat de streeftijd van 4 weken (ja écht waar!) niet gehaald zou worden en vermenigvuldigde dat voor het gemak met twee. Maar toen werd het September en had ik nóg niks gehoord. Toen werd het me te gortig en klom ik (na 68 dagen!) in de telefoon. De telefonist van dienst was het met me eens dat dát zelfs te gortig was en zegde toe dat hij er spoed achter zou zetten. Maar bij het CBR bedoelen ze 'met spoed' hetzelfde als 'binnen 10 werkdagen'. Dat werd uiteindelijk een week. Toen begon het circus van keuring, rapporten opsturen, etc. etc. etc.
Maar goed, het rapport van die keuring lag half Oktober bij het CBR en de streefdatum voor een antwoord werd 16 November. Maar het werd December en ik had nog niks gehoord. En ik begon al te denken: "het zál toch niet!"
Eergisteren belde ik maar weer eens. En weer was de telefonist van dienst het met me eens dat dít niet kon, en weer zou er spoed achter gezet worden. Hij klonk alsof hij vond dat ik 'm dankbaar moest zijn. Dat stak me. Maar ik bleef uitermate correct maar toen ik de telefoon had neergelegd (gegooid eigenlijk) kwamen er termen uit mijn mond die ik hier maar niet op zal schrijven. 
Maar het is ongelofelijk, na twéé (2!!) dagen had ik de brief in huis, dus ik heb vandaag een afspraak op het gemeentehuis gemaakt en ik ben nog op tijd voordat mijn huidige rijbewijs op 1 Januari verloopt.
 
Ik feliciteer het CBR met het feit dat ze mij in 160 (zegge honderdzestig!) dagen (bijna 23 weken!) hebben kunnen helpen. En dan heb ik het nog niet gehad over de kosten die het met zich mee brengt. 
Maar het goede nieuws is dat ik er nu voorlopig vanaf ben.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Diverse linkjes
Oud weblog Millstreet Blues

Mijn Facebook pagina

Website Bon Scotch

3 Horns music Site van m'n broer Hans, componist, arrangeur, dirigent en muziekdocent

HBL Fotografie Hannie Berkers, schoonzus, fotografe

BLAST Blues Promotion