Hemispheres
Abonneren

Abonneren op nieuwe artikelen

Reacties
Reünie hardrock café "d'n Aanloop"

Dit was de tweede keer dat er een reünie van het legendarische "Hardrock café d'n Aanloop" te Asten werd georganiseerd. Een wereld van verschil met de vorige keer (was dat nou in 2012 of 2011?): Minder bezoekers, geen LP hoezen aan de muur en geen foto's (ja, men had een powerpoint presentatie voorbereid, maar daar was iets mee. Jammer.) Maar het grootste verschil heeft voor mij betrekking op mijn gezondheid. Destijds was er nog niks aan de hand. Ja waarschijnlijk was er al wel wat aan het 'smeulen' alleen wist ik dat toen nog niet.
Maar door die problemen met mijn gezondheid is het voor mij niet meer zo heel vanzelfsprekend om erbij te zijn. Maar tóch wilde ik dat, al was het maar een uurtje. Nou, dat werden er bijna 3. Dat zegt al een hele hoop.

Bij binnenkomst werd al meteen gezegd dat er ook verzoeknummers konden worden aangevraagd. Maar van mij hoefde dat niet: "draai maar wat je wil draaien, die verzoeknummers draai ik thuis op de bank wel". In de 'hoogtijdagen' van "d'n Aanloop" (tweede helft jaren '80 en jaren '90) kwam ik er al niet meer en was ik enigszins van de hardrock en metal af. Daardoor heb ik veel later nog in 'moeten' (eerder 'mogen' en 'kunnen') halen. Zo zijn bijvoorbeeld Slayer en Pantera toen helemaal langs me heen gegaan. En ik heb mezelf weer wat 'huiswerk' opgelegd. Zo beviel een plaat van wat "Armoured Saint" bleek te zijn me wel, al heb ik geen idee welke plaat dat was maar dat kan vast iemand mij vertellen.

Er werd ook nog stil gestaan bij twee personen die inmiddels naar de Eeuwige Muziekvelden zijn vertrokken. Een minuut stilte vond de organisatie niet zo'n goed idee dus werd ervoor gekozen om speciaal voor deze twee mannen "Stargazer" van Rainbow te draaien. Nou, afgezien van de muziek wás het stil. Ik vond het heel mooi, en gepast ook nog.
René van de organisatie vertelde me nog dat ze zich hadden afgevraagd of 'ze dat nou wel moesten doen'. Nou, ik vond en vind dat als de organisatie dat zo wil doen dat ze dat dan zo moeten doen. Want zij zijn het die hun nek uitsteken om iets voor elkaar te krijgen. Trouwens, het zal niemand verrassen dat het altijd dezelfden zijn die hun nek uitsteken. Dus: complimenten aan de organisatoren!

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Diverse linkjes
Oud weblog Millstreet Blues

Mijn Facebook pagina

Website Bon Scotch

3 Horns music Site van m'n broer Hans, componist, arrangeur, dirigent en muziekdocent

HBL Fotografie Hannie Berkers, schoonzus, fotografe

BLAST Blues Promotion