Hemispheres
Psycholoog - diagnose en behandelplan
Vandaag mijn tweede afspraak met een psycholoog gehad. We hebben een diagnose en een behandelplan vastgesteld.
Die diagnose is dat ik een stoornis heb aan mijn impulscontrole. Dat lijkt heel wat maar het is een deftige manier om te zeggen dat ik een kort lontje heb. Maar door het zo te noemen en het te relateren aan de gevolgen van mijn hersenbloeding krijg ik het vergoed door mijn zorgverzekering.
 
Mijn behandelplan bestaat uit drie onderdelen.
 
Op de eerste plaats bestaat het uit twee-wekelijkse sessies met die psycholoog. Het tweede onderdeel bestaat uit een verwijzing naar een - jawel, dat bestaat - een "psychosomatisch fysiotherapeut" waar ik ademhalings- en ontspanningsoefeningen krijg. En het derde onderdeel bestaat uit huiswerk, namelijk het invullen van een "8 vragenformulier" op momenten dat mijn lontje weer eens te kort is en zo helderheid te krijgen over omstandigheden waaronder dat gebeurt. 
Op deze manier hopen we dat ik handvaten krijg om mijn impulsen weer wat meer onder controle te krijgen.
 
We lossen daar mijn problemen niet mee op maar we hopen dat ik op deze manier kan leren om er beter mee om te gaan. Dat was ook wel zo ongeveer het idee dat ik had toen ik hierover begon, dus dat gaat de goeie kant op. 
En minstens zo belangrijk: ik heb het idee dat ik weer íets doe en problemen aanpak in plaats van door te hobbelen, en dat geeft me een goed gevoel.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Diverse linkjes
Oud weblog Millstreet Blues

Mijn Facebook pagina

Website Bon Scotch

3 Horns music Site van m'n broer Hans, componist, arrangeur, dirigent en muziekdocent

HBL Fotografie Hannie Berkers, schoonzus, fotografe

BLAST Blues Promotion