Hemispheres
Abonneren

Abonneren op nieuwe artikelen

Reacties
Het Zondagochtend Concert

Gisteren vroeg Antoin wat mijn eerste concert was. Na enig denkwerk was mijn antwoord: "Earth & Fire".
Verbaasde blik...
Bleek dat hij bedoelde wat mijn eerstvolgende concert zou zijn. Antwoord: "Threshold en Day Six in de Bosuil" (Ja, ik wéét dat er nog een band mee komt maar die boeit mij niet zo).
Maar op dat moment dacht ik er even niet aan dat ik vandaag naar Het Concertgebouw zou gaan i.h.k.v. "Het Zondagochtend Concert". Op het programma stond om te beginnen een cello concert van Saint-Saëns. Deze componist was een tijdgenoot van Debussy en Stravinsky maar had niks op met hun 'nieuwlichterij'. Toen ik dat las nam dat me meteen voor hem in. Maar het gaat om de muziek. Ik 'ken' Saint-Saëns alleen van "Le Carnaval Des Animeaux" ("Het Carnaval Der Dieren"). Ik vond het erg mooi, vooral ook omdat ik over het algemeen meer houd van het geluid van een cello dan van een viool (en heb ik het niet over grappenmakerij als van Apocalyptica).
Maar de hoofdmoot bestond uit de 6e Symfonie van Beethoven, bijgenaamd "de Pastorale". Daar zou je het landleven en verschillende landschappen in moeten kunnen terughoren. Ik weet niet wat voor landschappen , in ieder geval niet dat saaie Hollandse landschap waar de trein doorheen reed. Maar wel met vogeltjes, tenminste daar leken de fluit, hobo en klarinet sterk op. Maar het is een lange zit hoor, zo'n uit 5 delen bestaande symfonie. Toen ik naar buiten liep hoorde ik iemand achter me zeggen dat hij het saai vond. Nou, saai was het in ieder geval niet maar ik heb er wel moeite mee om er zo lang mijn aandacht bij te houden.

Maar zo'n Zondagochtend Concert in het Concertgebouw is zeker voor herhaling vatbaar. Op m'n gemak 's morgens met de trein naar Amsterdam en 's middags weer terug. Dat programma ga ik eens in de gaten houden.


Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Diverse linkjes
Oud weblog Millstreet Blues

Mijn Facebook pagina

Website Bon Scotch

3 Horns music Site van m'n broer Hans, componist, arrangeur, dirigent en muziekdocent

HBL Fotografie Hannie Berkers, schoonzus, fotografe

BLAST Blues Promotion