Hemispheres
De Psycholoog
Vanmiddag had ik m'n eerste afspraak bij een psycholoog. Nou ja, de eerste in het kader van die verwijzing onlangs door de huisarts dan, want een gebrek aan contacten met psychologen en allerlei andere 'logen' heb ik de laatste paar jaar bepaald niet gehad. Heel erg veel valt er momenteel nog niet van te zeggen want we bevinden ons nog in de 'oriënterende fase' maar er gebeurt in ieder geval íets en dat is ik wil dus dat is mooi.
 
Bij binnenkomst stond de doos met tissues al klaar. Maar die heb ik niet nodig gehad. Nou ja, één keer bijna, toen het ging over 'wat maakt dat je het gevoel hebt dat het leven nog zinvol is?' Toen ging het natuurlijk even over het feit dat dat in het verleden o.a. door het spelen in een band was en dat dat nu voorbij is. Dat was even een moeilijk moment maar de enige die een tissue nodig had was de psycholoog zelf. Neehee, niet daarom...gewoon vanwege een loopneus.
 
Ik merk bij zo'n gesprek trouwens wel dat het mij moeite kost om de juiste woorden mijn mond uit te krijgen om mijn gedachten te formuleren. Daardoor vallen er stiltes. Maar hij is een professioneel luisteraar dus wacht geduldig tot ik gezegd heb wat ik wil zeggen. Hij doet dus gelukkig niet wat velen doen, namelijk die stiltes opvullen door zelf (gedeeltes van) antwoorden in te vullen, wat mij dan weer frustreert waardoor mijn korte lontje opspeelt. Nou is dat lontje nooit heel lang geweest maar tegenwoordig lijkt het soms wel alsof het er helemáál niet meer is. Ik hoop o.a. hier handvaten op te doen die me helpen hier beter mee om te gaan.
 
En wat heeft dat plaatje er mee te maken? Nou, dat ik weer/nog steeds zelfstandig naar dat soort mooie rustige plekjes kan is een van die dingen die maken dat ik het gevoel heb dat het leven nog zinvol is.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Diverse linkjes
Oud weblog Millstreet Blues

Mijn Facebook pagina

Website Bon Scotch

3 Horns music Site van m'n broer Hans, componist, arrangeur, dirigent en muziekdocent

HBL Fotografie Hannie Berkers, schoonzus, fotografe

BLAST Blues Promotion