Hemispheres
Day Six/Damnation Angels/Threshold - 28 November 2017, de Bosuil, Weert
Ik ben al niet zo dol op voorprogramma's maar als er zelfs twee voorprogramma's zijn die beide een dik half uur mogen spelen denk ik: "waarom in 's hemelsnaam?". Behalve als één van die voorprogramma's "Day Six" heet. Dan rij ik als een speer naar de Bosuil om dat te gaan bekijken. Waarom dat is ga ik niet eens meer uitleggen.
 
OK, het was nog niet erg druk toen "Day Six" om half 8 van start ging. Met die nummers van "Day Six" is een half uur wel erg kort. Ik telde er 4. Maar in die 4 nummers kwam de eigenzinnigheid van de band goed naar voren. Mij viel vooral op dat zanger/gitarist Robbie van Stiphout de nummers in heel z'n lijf lijkt te hebben zitten, en dat de tweede stem (vaak een bovenstem) van Eric Smit een heel mooie aanvulling is.
En het geluid was redelijk. Dat kon ik niet zeggen van "Damnation Angels". Dat geluid was bagger. Duurde het halve uur Day Six nog te kort, met zo'n geluid is zelfs een half uur nog te lang.
OK, bij "Threshold" was het geluid iets minder bagger maar nog steeds bagger. Om het in 1 woord te omschrijven: "Erwtenoep". Kleine aanvulling: "met heel veel juin".
Wat betreft de huidige line-up:
Over de zanger Glynn Morgan zijn de meningen verdeeld. Maar de mijne komt hierop neer: Ik begon een beetje "Damian Wilson moe" te worden ('Damian Wilson, de Jan Mulder van de progmetal') dus ik was er wel blij mee. Bovendien had ik al een voorkeur voor de platen met Andrew McDermott en dat geluid wordt door Glynn Morgan veel beter benaderd. Wat ik wel miste was de tweede gitaar van Pete Morten.
Redelijk optreden maar jammer van het geluid.
 
Kortom, half 8 is wel érg vroeg maar "Day Six" had wel het beste van de avond en achteraf bezien had ik net zo goed om 8:10 al weer naar huis kunnen gaan.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Diverse linkjes
Oud weblog Millstreet Blues

Mijn Facebook pagina

Website Bon Scotch

3 Horns music Site van m'n broer Hans, componist, arrangeur, dirigent en muziekdocent

HBL Fotografie Hannie Berkers, schoonzus, fotografe

BLAST Blues Promotion