Hemispheres
Dat stapje extra
Ik kom uit een muzikaal nest maar ik vermoed dat wij die muzikale genen meer via vaders- dan moederskant hebben. Maar van ons pap heb ik in ieder geval het een en ander opgestoken dat veel verder gaat dan muziek maken alleen. Bijvoorbeeld dat 'het alleen wat kan worden' als je mensen binnen boord hebt die een stapje extra willen zetten. Die initiatief nemen. Die het risico willen lopen dat ze - ondanks of dankzij het feit dat ze hun nek uitsteken - met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid ooit zullen worden afgebrand. 

In de 44 jaar dat ik me actief in verenigings  of band-verband met muziek heb bezig gehouden heb ik er met vele samen mogen werken - of het nou ging om kandidaat voor een bestuur te willen zijn, het regelen van optredens, het doen van (financiële ) administratie, het bouwen van websites, er zorg voor dragen dat er serieus en effectief wordt gerepeteerd, het aandragen van nieuwe eventueel te spelen muziek of het spuien van allerlei (wat in eerste instantie) wilde ideeën (lijken te zijn). Ik noem geen namen maar sommigen zullen zich hierin herkennen. 
 
Helaas ken ik ook de andere kant: mensen die nooit een poot uitsteken maar wel op elke vergadering haantje de voorste zijn om vervelende vragen te stellen. Die zich alleen laten horen om mensen die wél hun nek uitsteken te bekritiseren of zelfs pootje te lichten. Die te beroerd zijn om een paar kilometer te rijden om bij activiteiten te kunnen zijn. Die te beroerd zijn om thuis een beetje te oefenen om ten minste íets van hun partij te beheersen. Maar er zijn er ook die zich thuis het lazarus repeteren maar simpelweg het talent niet hebben. Vaak horen juist die mensen bij degenen die wél altijd hun vinger opsteken als er vrijwilligers nodig zijn (bijvoorbeeld om spullen te sjouwen). Ik bewaar aan hun veel warmere herinneringen dan aan diegenen die overliepen van het talent en de sterren van de hemel speelden maar te beroerd waren om dat stapje extra te zetten.
 
Disclaimer:
Elke gelijkenis met (wellicht niet meer) bestaande personen berust op louter toeval.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Diverse linkjes
Oud weblog Millstreet Blues

Mijn Facebook pagina

Website Bon Scotch

3 Horns music Site van m'n broer Hans, componist, arrangeur, dirigent en muziekdocent

HBL Fotografie Hannie Berkers, schoonzus, fotografe

BLAST Blues Promotion