Hemispheres
Abonneren

Abonneren op nieuwe artikelen

Reageren?

Het reactieformulier heb ik vanwege spam verwijderd maar je weet me toch wel te vinden, toch?

Bon Scotch
Toen ik in 2013 in het ziekenhuis terecht kwam zaten we met Bon Scotch tegen een paar heel interessante optredens aan waar ik erg naar uit zag. Onder andere het Nirwana Tuinfeest en het festival Masters of Metal in de Pul te Uden.
Maar dat liep een beetje anders...
Toen ik daar in Tilburg een beetje bij m'n positieven kwam begon het door mijn hoofd te malen dat die optredens dus niet kon door konden gaan.
Wat?! Niet doorgaan?! Nou, in ieder geval niet met mij op het podium maar ik 'besloot' dat die optredens desondanks toch door móesten gaan. Dus 'besloot' ik dat Bon Scotch een vervangende bassist zou moeten zoeken. Dus toen zanger Mari op bezoek was zei ik tegen hem: "Zoek maar een vervanger voor die optredens". Tja, toen sloeg de twijfel toe . "Ja, wie dan?!" Op dat moment stelde ik voor om Theodoor eens te polsen of die tijd en zin had. Dat bleek het geval dus die optredens gingen door, zónder mij maar mét Theodoor. En dat was de juiste keuze want inmiddels is Theodoor vaste bassist en draait Bon Scotch als nooit tevoren.
 
Vorig jaar speelde Bon Scotch weer op het Nirwana Tuinfeest, nu niet op de familiedag op Zondag maar als opener van het festival. En daar was ik wél bij. In een redelijk gevulde tent (wat best bijzonder is op dat tijdstip)
 
Gisteren speelde Bon Scotch weer op het Masters of Metal festival. Nu als headliner in een goed gevulde Pul. En ook hier was ik bij.
 
Iemand vroeg me of het geen pijn doet om dat te zien.
Ja, dat doet nog steeds pijn en ik hoop dat dat nog heel lang zo blijft.
Bovendien besef ik dat als ik toen niet had voorgesteld om een vervanger te vragen dat dan die optredens niet door zouden zijn gegaan en dat het dan maar de vraag is of Bon Scotch dan überhaupt nog bestaan had. En dat is een troostrijke gedachte.

Reacties

mari op 19-11-2017 20:57

Ik vind het nog altijd een ontzettend moedig besluit wat je toen hebt gemaakt en daar zal ik je ook altijd dankbaar voor blijven. Ik weet nog heel goed dat Anja en ik jou gingen opzoeken in Tilburg en we hadden samen afgesproken dat we absoluut niet over de band wilde beginnen omdat we dat even op de laatste plaats zouden zetten. We waren daar om te kijken hoe het met jou was. Maar we waren nog geen 5 minuten binnen of jij begon meteen zelf al over de band en wie de vervanger zou moeten worden. De rest van het verhaal heb je net zelf beschreven. Nomaals, eeuwige dank!

Gerard op 20-11-2017 16:43

Ja, dat weet ik nog. Sterker nog, dat is een van de weinige concrete herinneringen aan die tijd. De rest is één brij geworden

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Diverse linkjes
Oud weblog Millstreet Blues

Mijn Facebook pagina

Website Bon Scotch

3 Horns music Site van m'n broer Hans, componist, arrangeur, dirigent en muziekdocent

HBL Fotografie Hannie Berkers, schoonzus, fotografe

BLAST Blues Promotion