Hemispheres
Abonneren

Abonneren op nieuwe artikelen

Reacties
Weekend Den Haag

...en Zoetermeer want de eigenlijke aanleiding voor dit weekend was het optreden van Pendragon in de Boerderij. Ik heb ze daar al vaker gezien en dat was me toen heel goed bevallen. Welnu, om met de deur in huis te vallen: ik vond het saai. Pas bij aanvang van het optreden kwam ik erachter dat het 20 jarige "The Masquerade Overture" centraal zou staan. En dat is jammer want ik ben veel meer gecharmeerd van het recente werk waarin ze juist loskomen van de muziek (neoprog noemt men dat toch?) die ik toen (20 jaar geleden) heel mooi vond maar waar ik momenteel heel erg klaar mee ben. Maar dat ik het saai vond kan ook aan mij liggen. Want het publiek vond het helemaal niet saai. Zelfs achterin - waar ik tegenwoordig pleeg te blijven hangen - was dat publiek opvallend rustig (qua ouwehoeren bedoel ik dan, niet qua applaudisseren en juichen, dat zal wel snor). En het was uitverkocht dus druk, en daar heb ik tegenwoordig moeite mee, waardoor ik moeite heb om me op de muziek te focussen. Maar goed, dat weten we dan ook weer: als het uitverkocht is of dreigt te gaan raken moet ik er maar niet meer heen gaan, tenzij het Steve Hackett betreft.

Maar goed, het gaat hier over een heel weekend. Dat doe ik wel vaker, dan boek ik een hotel in Scheveningen en cross dan met het O.V. van hot naar her. Dus ik was Vrijdag middag al in Scheveningen. Nou, die Scheveningse boulevard vind ik eind Oktober maar een treurige bedoening. Maar gelukkig heeft Den Haag veel meer te bieden dan alleen de Scheveningse boulevard. Deze keer was 'oude auto's bekijken' in het Louwman Museum aan de beurt. Dat was leuk en ik kan nog even vooruit want op mijn 'lijstje' staan nog het Mauritshuis en het Vredespaleis alsmede - ondanks dat ik dat al eerder gezien heb - het Panorama Mesdag en het Escher museum. Maar dat wordt op z'n vroegst Maart 2018 als het 'Progdreams festival' weer los barst.


Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Diverse linkjes
Oud weblog Millstreet Blues

Mijn Facebook pagina

Website Bon Scotch

3 Horns music Site van m'n broer Hans, componist, arrangeur, dirigent en muziekdocent

HBL Fotografie Hannie Berkers, schoonzus, fotografe

BLAST Blues Promotion