Hemispheres
Abonneren

Abonneren op nieuwe artikelen

Reacties
Sons of Apollo - Psychotic Symphony

Ik probeer 'nieuwe' muziek vaak onbevangen tegemoet te treden. Meestal lukt dat wel maar soms ook niet want voor ik ook maar één noot van het album van Sons of Apollo had gehoord noemde ik het al "het zoveelste Portnoy Project". Nou heeft blauwbaard inderdaad wel een behoorlijk dikke vinger in de pap maar met zo'n kwalificatie doe ik de heren toch wel tekort. De heren kunnen aardig vooruit op hun instrumenten en dat wordt niet onder stoelen of banken gestoken. Er staan verschillende stukken op die van de riedeltjes aan elkaar hangen. Een jaar of 5 geleden zou ik die nog wel hebben kunnen waarderen maar inmiddels trekt mijn hoofd die hoeveelheid aan informatie niet meer. Maar er zijn genoeg momenten waarop het om het nummer, de riff en/of de zang draait. En om de muzikanten natuurlijk. Over Portnoy hoef ik het verder niet te hebben, ik was geen fan, ik ben geen fan en ik word geen fan, maar er is veel meer. Het baswerk van Billy Sheehan is om van te smullen, het toetsenwerk van Derek Sherinian eveneens, vooral als hij z'n Hammond laat rochelen zoals in "Divine Addiction". Grote onbekende voor mij was Ron Thal op z'n gitaren. Maar hij doet het uitstekend. Gelukkig hebben ze ervoor gekozen om een goeie zanger aan te trekken. Dat is Jeff Scott Soto. Zijn stem heeft in de loop der jaren wel wat van z'n glans verloren maar dan blijft er toch nog heel veel over. En hij blijft het type rockzanger waar ik erg van hou.

Kortom, ik vind ze voor deze 'SoA test' geslaagd (sorry voor de flauwe woordspeling).


Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Diverse linkjes
Oud weblog Millstreet Blues

Mijn Facebook pagina

Website Bon Scotch

3 Horns music Site van m'n broer Hans, componist, arrangeur, dirigent en muziekdocent

HBL Fotografie Hannie Berkers, schoonzus, fotografe

BLAST Blues Promotion