Hemispheres
Abonneren

Abonneren op nieuwe artikelen

Reageren?

Het reactieformulier heb ik vanwege spam verwijderd maar je weet me toch wel te vinden, toch?

Nieuwe realiteit

Ik ben gisteren terug gekomen van een weekeinde Texel.

Vanaf Augustus 2013 - toen ik begon met revalideren - staat mijn leven in het teken van het verkennen van mijn grenzen. Wat kan ik? Welke problemen komen daarbij kijken? Hoe voel ik me daarbij?
En na 4 jaar kan ik wel zeggen dat ik heel wat meer kan dan ik in de tweede helft van 2013 voor mogelijk had gehouden.
Maar ook realiseer ik me steeds meer dat ik leef in een nieuwe realiteit. Die realiteit van voor 1 Juli 2013 is er niet meer en komt ook niet meer terug. Bij alles wat ik nog kan zijn er haken en ogen. Daardoor houdt dat verkennen van grenzen niet alleen meer het afvragen van wat ik nog kan in maar ook hoeveel plezier ik er nog aan beleef.

En ik realiseer me steeds meer dat het behelpen is. Zo kan ik wel naar concerten en heb ik daar ook wel plezier aan maar niet meer zoals voorheen, vooral hele drukke concerten mijd ik liever (zoals onlangs "Ayreon Universe" bijvoorbeeld).
Erop uit kan ik ook, een dagje met de trein, een weekend naar de veluwe of een fijne stad, een of twee weken naar een warm land, het is allemaal nog steeds leuk maar ik moet er wel constant rekening mee houden dat niet alles meer vanzelfsprekend is. Maar aan een weekend naar Texel beleef ik nog maar weinig plezier. Ik ben blij dat ik geweest ben maar ik was nog veel blijer toen ik weer thuis was.

En het valt me steeds zwaarder om me met die nieuwe realiteit te verenigen.


Reacties

Peggy op 03-10-2017 19:44

Wel heel goed van je dat je het doet en erop uit trekt. Maar waar loop je allemaal tegenaan? 

Gerard op 03-10-2017 20:10

van alles, bijvoorbeeld: venwichtsproblemen (vaak loop ik dus letterlijk tegen van alles en nog wat aan), wankelen (alsof ik gezopen heb), duizeligheid, slecht (korte termijn) geheugen, traag werkende hersenen, concentratieverlies, snel emotioneel, woede uitbarstingen... 

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Diverse linkjes
Oud weblog Millstreet Blues

Mijn Facebook pagina

Website Bon Scotch

3 Horns music Site van m'n broer Hans, componist, arrangeur, dirigent en muziekdocent

HBL Fotografie Hannie Berkers, schoonzus, fotografe

BLAST Blues Promotion