Hemispheres
Abonneren

Abonneren op nieuwe artikelen

Reacties
Eloy - The vision the sword and the pyre

Zo'n 30 à 40 jaar geleden luisterde ik veel naar bepaalde artiesten. Sommigen zijn nog steeds bezig al hebben ze behoorlijk veel van hun bekendheid (voor zover ze die al hadden) ingeleverd. Sommigen zijn aan het experimenteren geslagen en/of bezettingen meer of minder ingrijpend gaan wijzigen. Maar de een na de ander probeert nu terug te keren naar de sound van toen. Mijn theorie zegt dat dit alleen maar tegen kan vallen; ik ben immers ook 30 à 40 jaar verder en er is inmiddels wel het een en ander aan muziek gepasseerd hier. En inderdaad, waar Kansas vorig jaar mee aan kwam kakken kon mij maar matig bekoren (en dan heb ik het nog niet eens over die bespottelijke actie om al hun Europese optredens af te zeggen, maar dat heeft hier niks mee te maken, of misschien toch wel een beetje?)
Maar toen kwam Mike Oldfield met "Return To Ommadawn" en die werkte voor mij wél. En onlangs kwam Styx met "The Mission", en die werkt óók. En nu is er een nieuwe plaat van Eloy waarop teruggekeerd wordt naar hun sound van de jaren '80 en warempel, die werkt óók. Drie uit vier die voor mij wél werken: niet direct een bewijs dat mijn theorie niet klopt maar het brengt 'm op z'n mist aan het wankelen.

Ik vind deze plaat nog het meeste de sfeer van "Planets" uit 1982 ademen. Het is een conceptalbum over Jeanne d'Arc. Dat had voor mij dan weer niet gehoeven want ik ben niet zo van de conceptplaten, nou ja op o.a. "Tommy" van The Who na dan maar dat is weer een heel ander verhaal.
En eerlijk gezegd, dit verhaal over Jeanne d'Arc interesseert mij helemaal niks, maar de muziek is prachtig en die paar voorleesstukjes skip ik wel
Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Diverse linkjes
Oud weblog Millstreet Blues

Mijn Facebook pagina

Website Bon Scotch

3 Horns music Site van m'n broer Hans, componist, arrangeur, dirigent en muziekdocent

HBL Fotografie Hannie Berkers, schoonzus, fotografe

BLAST Blues Promotion