Hemispheres
Abonneren

Abonneren op nieuwe artikelen

Reageren?

Het reactieformulier heb ik vanwege spam verwijderd maar je weet me toch wel te vinden, toch?

Thin Lizzy
Ergens in de zomer van 1978 tijdens de pauze van m'n vakantiewerk in het St. Annaziekenhuis te Geldrop kocht ik bij Foole in Geldrop "Live and Dangerous" van Thin Lizzy nadat ik daarover gelezen had in (toen nog) Muziekkrant Oor. Toen ik die plaat thuis opzette was ik helemaal verkocht en het markeert het begin van een levenslange liefde voor alles wat Phil Lynott uitspookte met een voorkeur voor deze bezetting van Thin Lizzy - hoe goed ik die "Black Rose" bezetting met Gary Moore daarna ook vond. 
L&D draaide ik grijs. Studio albums van die bezetting volgden later pas, dat begon eigenlijk toen ik "Fighting" bij neef Piet aantrof, een paar jaar daarna. 
Op de studio albums staan vele pareltjes die de officiële live registraties niet haalden. En dit is er eentje van en ook gelijk een van mijn Thin Lizzy favorieten.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Diverse linkjes
Oud weblog Millstreet Blues

Mijn Facebook pagina

Website Bon Scotch

3 Horns music Site van m'n broer Hans, componist, arrangeur, dirigent en muziekdocent

HBL Fotografie Hannie Berkers, schoonzus, fotografe

BLAST Blues Promotion