Hemispheres
Abonneren

Abonneren op nieuwe artikelen

Reageren?

Het reactieformulier heb ik vanwege spam verwijderd maar je weet me toch wel te vinden, toch?

Max Webster


In 1979 las ik een recensie van het live album "Live Magnetic Air" van Max Webster. Ik had al wel eens gelezen over de band in een artikel over Rush - met wie ze getourd hadden - dus ik wist al wel dat Max Webster een band en geen persoon was. Ook de omschrijving 'Zappa achtige rock met weirde trekjes' - als ik me goed herinner - sprak me aan. Niet zozeer vanwege die associatie met Zappa trouwens want daar luisterde ik nog niet naar, nog steeds nauwelijks trouwens. Maar ik wist wel dat als je het hebt over 'Zappa-achtig' dat 'weirde trekjes' dan een pleonasme is. Maar goed, ik kocht de LP en naderhand nam ik ook de 4 reeds bestaande studio-albums op cassette op. In 1981 kocht ik nog de nieuwe LP  "Universal Juveniles" maar dat viel eigenlijk tegen - op "Battle Scar" na dan dat ze opnamen samen met Rush. De band was namelijk uiteen aan het vallen en men riep de hulp van hun vrienden van Rush in om het album af te maken. Het zou het laatste Max Webster album zijn want Kim Mitchell trok er de stekker uit en ging solo.
Ik heb die twee LP's helemaal grijs gedraaid en die cassette's - in figuurlijke zin dan - ook.

In de jaren '90 wilde ik die platen graag op CD hebben maar het bestellen via internet was nog niet zo in zwang. Maar een vriend van me ging op familiebezoek in Canada en kreeg van mij een verlanglijstje mee. Hij vertelde me dat hij - toen hij met dat lijstje een platenzaak binnen liep - een goedkeurende opmerking kreeg over zijn goede smaak. Kim Mitchell is daar - ondanks dat hij buiten Canada nauwelijks bekend is - namelijk een grote naam. Op de CD's staat dan ook "Featuring Kim  Mitchell".
Inmiddels heb ik alles van Max Webster in huis en ook het meeste van Kim Mitchell. Het Max Webster materiaal vind ik nog steeds geweldig maar Kim Mitchell solo is niet meer dan heel aardig met enkele uitschieters naar boven. 


Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Diverse linkjes
Oud weblog Millstreet Blues

Mijn Facebook pagina

Website Bon Scotch

3 Horns music Site van m'n broer Hans, componist, arrangeur, dirigent en muziekdocent

HBL Fotografie Hannie Berkers, schoonzus, fotografe

BLAST Blues Promotion