Hemispheres
Een middagje Opera Classsics
Een hele tijd geleden - toen ik me er weer voldoende 'mobiel' voor voelde - was ik een lijstje aan het maken  met de naam "waar ik nog allemaal heen wil". Een van de dingen die daar op terecht kwamen is Het Concertgebouw in Amsterdam. Maar ja, wanneer doe je dat, en waarmee?
 
Maar toen kwam er een interessante aanbieding voorbij voor op een Zondagmiddag. Ideaal, lekker met de trein op en neer en geen gedoe met overnachtingen en zo. Alleen was het 't evenement "Opera Classics". Er zijn maar weinig dingen waarvoor ik de TV uitzet maar vrouwelijke opera-zang is er daar een van. Maar er zou ook een zanger komen en ook nog een koor dus dacht ik: "Doe eens gek, koop een kaartje voor een opera-voorstelling en laat je verrassen".
 
Dus zat ik vanmiddag om om kwart over 2 op hoekbalkon-zuid, rij 2, stoel 89 van het Concertgebouw toen de dirigent van die trap af kwam. Zo'n moment heb ik al vaak op TV gezien maar in het echt is dat toch wel heel bijzonder.
Het programma bestond dus uit opera classics. Als er een Top 2000 van de klassieke muziek zou bestaan zouden deze er zeker in staan.
Het begon in ieder geval goed met een koorwerk van Verdi. Dat was prachtig. Het Concertgebouw wordt wereldwijd geroemd om de akoestiek. Nou ben ik geen regelmatige bezoeker van klassieke concerten dus vergelijkingsmateriaal heb ik niet maar het klonk fantastisch. En dan te weten dat de microfoons alleen worden gebruikt voor opnames en voor de presentator. Ja, er was een presentator, Gregor Bak (schijnt bekend te zijn, maar dan toch niet bij mij). Hij praatte het geheel mooi aan elkaar, met humor en met veel aandacht voor het verhaal van de betreffende opera's. Goed, die verhalen zullen me verder een rotzorg zijn maar laat ik het zo zeggen: "een en al moord en doodslag in die opera's".

Ik vond het concert prachtig, alleen jammer dat ze er steeds doorheen zingen. Ja, dat koor is mooi, die zanger was OK maar mijn mening over vrouwelijke opera-zang gaat niet veranderen. Maar ik ben heel blij dat ik gegaan ben en ik wil graag nog een keer naar een concert in Het Concertgebouw maar dan iets instrumentaals of iets met een koor, of iets instrumentaals met een koor

Reacties

Tiny op 25-06-2017 23:24

In de jaren 70 verschillende keren in het concertgebouw geweest Gerard.Je had toen de beroemde nachtconcerten.

John Mayall, Ten Years After en Rory Gallagher daar gezien en gehoord. Super was dat....Gr..Tiny uit Nuenen

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Diverse linkjes
Oud weblog Millstreet Blues

Mijn Facebook pagina

Website Bon Scotch

3 Horns music Site van m'n broer Hans, componist, arrangeur, dirigent en muziekdocent

HBL Fotografie Hannie Berkers, schoonzus, fotografe

BLAST Blues Promotion