Hemispheres
Abonneren

Abonneren op nieuwe artikelen

Reageren?

Het reactieformulier heb ik vanwege spam verwijderd maar je weet me toch wel te vinden, toch?

Mike Oldfield - 13 Juni 1983 - de Vereeniging, Nijmegen
1983. Ik studeer in Eindhoven en Fried in Nijmegen. Het is Zondag en ik ben aan het blokken voor een aantal tentamens. Het wil niet vlotten en ik besluit een time-out te nemen. Wat te doen? Ik spreek met Fried af om hem met een bezoek te komen vereren op z'n studentenkamer in Nijmegen. Die had ik immers nog niet gezien.
Maandagochtend neem ik het Renaultje 4 en rijd - met een korte tussenstop bij Tante Lies en Ome Toon in Milheeze - op m'n gemakske naar Nijmegen.
Daar aangekomen vind ik vrij vlot Fried's kamer en we gaan de stad in. We spreken af dat we die avond 'iets cultureels' zullen gaan doen. Maar wat?
We zien posters hangen. Het blijkt dat Mike Oldfield die avond op zal treden in "De Vereeniging". Dat gaat het worden. 
Het is de tijd van het album "Crises" met daarop o.a. de hits "Moonlight Shadow" en "Shadow On The Wall". Het wordt een gedenkwaardige avond. Naast genoemde hits wordt ook het 20 minuten durende titelnummer plus grote gedeeltes van Tubular Bells gespeeld. Oldfield heeft een goeie band bij met o.a. op drums ene Simon Philips die ik kende als begeleider van diverse jazzrock muzikanten zoals Jeff Beck maar ook van de eerste LP van The Michael Schenker Group.
Als ik Crises op zet denk ik weer aan die Maandagavond in Nijmegen in 1983 (dankzij internet weet ik nu dat dat 13 Juni was): https://en.wikipedia.org/wiki/Crises_Tour

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Diverse linkjes
Oud weblog Millstreet Blues

Mijn Facebook pagina

Website Bon Scotch

3 Horns music Site van m'n broer Hans, componist, arrangeur, dirigent en muziekdocent

HBL Fotografie Hannie Berkers, schoonzus, fotografe

BLAST Blues Promotion