Hemispheres
Abonneren

Abonneren op nieuwe artikelen

Reageren?

Het reactieformulier heb ik vanwege spam verwijderd maar je weet me toch wel te vinden, toch?

En Gerard is unne gooie

Ik zat net naar de huldiging van Tom Dumoulin te kijken. Op een gegeven moment werd hij toegezongen door het massaal toegestroomde publiek: "En Tom dè is unne goeie". Dat deed me denken aan een soortgelijk moment van mij maar dan met beduidend minder publiek. Wel ook in Limburg trouwens. Het was ergens begin jaren '80 met Back Out in de bezetting die toen voor 50% uit Weertenaren (Wim en Jo) bestond. We hadden op een Zondagmiddag een optreden in jongerensoos Oase (niet te verwarren met de "Oase" die later in Asten naast de kerk opdook) te Weert. Een thuiswedstrijd voor Wim en Jo dus. Hun vriendenkring was massaal toegestroomd (ze waren toch snel met z'n tienen). In "The Black Mass" had ik een bassolo en na die solo werd ik door de vrienden van Wim en Jo toegezongen: "En Gerard is unne goeie". Maar in het Weerts klinkt dat dan als "En Gerard is unne gooie". Ik vergeet het m'n leven lang niet meer.

By the way, de foto is wel uit die tijd maar niet van dat optreden (volgens mij is dit in Lierop in "Zaal van Oosterhout")

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Diverse linkjes
Oud weblog Millstreet Blues

Mijn Facebook pagina

Website Bon Scotch

3 Horns music Site van m'n broer Hans, componist, arrangeur, dirigent en muziekdocent

HBL Fotografie Hannie Berkers, schoonzus, fotografe

BLAST Blues Promotion