Hemispheres
Die plaat die wij niet mochten draaien
In de tweede helft van de lagere school was ik bevriend met Erik (of is het Eric?). Erik had een zus Margot die een paar jaar ouder was en al naar heel andere muziek luisterde dan wij. Die zus had een LP, namelijk de eerste LP van Simon & Garfunkel, met daarop de oerversie van "The Sound Of Silece" (toen nog niet verpest door het toevoegen van allerlei instrumenten zoals elektrische gitaar). Die LP was voor ons verboden terrein, daar mochten wij absoluut niet aankomen.
Ja ja...
Dat moet je natuurlijk nooit zeggen tegen van die jochies van een jaar of 10.
Als ik dat nummer hoor denk ik altijd aan Erik en z'n zus Margot en die LP die wij niet mochten draaien.
Een paar jaar geleden - rond de tijd dat wij bijna allemaal 50 werden - hadden we een reünie met onze 6e klas. Bijna iedereen was er. Ook Erik. Bijna iedereen was veranderd,. Ik ook. Erik ook. We hadden elkaar tientallen jaren niet gezien. Maar toch herkenden we elkaar. Maar toen ik vroeg hoe het met z'n zus was betrok hij want ze bleek niet meer te leven. Een pijnlijk moment, al kon ik dat natuurlijk niet weten. Maar goed...Margot, waar je ook bent, deze is voor jou en sorry dat we aan je spullen hebben gezeten:

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Diverse linkjes
Oud weblog Millstreet Blues

Mijn Facebook pagina

Website Bon Scotch

3 Horns music Site van m'n broer Hans, componist, arrangeur, dirigent en muziekdocent

HBL Fotografie Hannie Berkers, schoonzus, fotografe

BLAST Blues Promotion