Hemispheres
Wandeling omgeving Achelse Kluis
Jarenlang heb ik gegniffeld over die mensen met van die 'nordic walking stokken. 'Langlaufen zonder sneeuw', zo noemde ik het. Maar ik ben overstag. Want onlangs tijdens onze vakantie in Cuba realiseerde ik me dat er niet overal leuninkjes of railingen zijn waar ik me aan vast kan houden en dat ik wel wat assistentie kan gebruiken.
Vandaag had ik ze - bij een wandeling in de omgeving van de Achelse Kluis - voor het eerst bij. 
Nou, twee stokken is voor mij niet handig. Want door mijn verminderde coördinatie aan de linkerkant zwiept die stok steeds alle kanten op. Ik ben er zelfs een paar keer bijna over gestruikeld. Dát kan natuurlijk niet de bedoeling zijn.
Afijn, met één stok gaat prima, zeker als ik eens even van het pad af wil.
 
Goed, die wandeling: Als ik ga wandelen kies ik tegenwoordig - noodgedwongen - paden die goed begaanbaar zijn. Maar wat goed begaanbaar is voor mij is het ook voor anderen, bijvoorbeeld voor fietsers. En dat op een Zondagochtend met dít weer. Dus werd ik regelmatig bijna van de sokken gereden door allerlei fietsers. Vaak dikbuikige, puffende mannen in strakke pakjes. Met mooi materiaal, dat dan weer wel. Maar goed, ik doe mijn ding en zij doen hun ding. Ieder z'n eigen Zondagochtend-invulling.
 
Ik heb 'm ook een keer heel erg geknepen. Ook daar lopen runderen. "Slome beesten die niks doen" zegt men dan. Maar toen ik in de verte zo'n kudde zag zag ik ze al kijken. En wat ik verkeerd gedaan heb weet ik ook niet maar op een gegeven moment begon de kudde mijn richting in te hollen. Ik wilde gaan rennen maar ik kán niet rennen en al hád ik kunnen rennen, van zo'n kudde win je het toch nooit. Maar halverwege stopte de kudde weer en een paar minuten later zat ik aan de andere kant van een hek op een bankje uit te puffen. Oefff...
Dus waarom ze mijn richting uit kwamen weet ik niet en waarom ze halverwege hun interesse verloren weet ik evenmin.

Reacties

Peggy op 17-04-2017 12:58

Oeh dat was zeker schrikken! Ik was op de Strabrechtse Heide eens in werkelijk vliegensvlugge vaart met ongekende superkracht over een hek geklommen uit angst voor een kudde daar :-D.

Nordic walking stokken, ik had er ook altijd lacherig over gedaan totdat een vriendin mij meenam EN van die stokken. Ik moet zeggen dat ik het echt geweldig fijn lopen vond daarmee. Nooit gedacht :-)

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Diverse linkjes
Oud weblog Millstreet Blues

Mijn Facebook pagina

Website Bon Scotch

3 Horns music Site van m'n broer Hans, componist, arrangeur, dirigent en muziekdocent

HBL Fotografie Hannie Berkers, schoonzus, fotografe

BLAST Blues Promotion